Kelebihan Dealer Public Gold

KELEBIHAN DEALER


Dealer Public Gold mempunyai keistimewaan untuk berniaga emas walaupun mereka tidak mempunyai kedai emas! Dealer boleh menjual pelbagai produk PG iaitu Emas (Dinar & Goldbar & Jewellery) dan Perak (Dirham & Silver bar). Oleh kerana Public Gold mempunyai cawangan di seluruh Malaysia, dealer PG boleh membantu untuk lock harga emas bagi rakan/saudara di seluruh Malaysia. Dengan memberi perkhidmatan lock harga serta khidmat nasihat Dealer PG akan mendapat komisen seperti yang diterangkan di bawah. Teruskan membaca!

Ada 4 jenis keuntungan dealer Public Gold iaitu:

1. Untung Capital Gain
2. Untung Komisyen
3. Untung Buy Back
4. Untung Jual Kepada Syarikat


*****************
Untung Pertama: Untung Capital Gain

Untung Capital Gain merujuk kepada untung kenaikan harga emas. Semua penyimpan emas sama ada dealer atau customer biasa akan menikmati untung ini. Oleh kerana emas kalis inflasi, harga emas sentiasa semakin bertambah. Maka, jika anda beli emas sekarang dan menjualnya dalam masa 2 tahun akan datang, anda akan mendapat keuntungan sehingga 30% jika kita mempertimbangkan kenaikan harga emasa sebanyak 15% setahun!
Harga emas mencatatkan peningkatan sebanyak 600% 
sepanjang 10 tahun kebelakangan ini!

******************
Untung Kedua : Komisyen

Normal Dealer – 1% komisyen
Priority Dealer – 1.5% komisyen
Master Dealer – 2% komisyen

Apabila anda sign up sebagai Normal Dealer (RM20,000), pembelian pertama ini terus dikira untuk komisyen sebanyak 1% daripada pembelian anda! Begitu juga dengan belian anda yang seterusnya!


Begitu juga jika anda sign up sebagai Priority Dealer (RM100,000), pembelian pertama ini terus dikira untuk komisyen sebanyak 1.5% daripada pembelian anda! Katakan setelah anda menjadi Priority Dealer, anda menjual stok anda kepada rakan taulan, anda akan tetap menikmati komisen 1.5% untuk pembelian anda yang seterusnya walaupun hakikatnya nilai emas di tangan anda sudah berkurang darida RM100,000 tadi.


Contoh:

Encik Nobita membeli emas 100 gram berharga RM18,500.00 daripada anda (Normal Dealer). Anda layak menerima 1% daripada jumlah belian Chicarito iaitu sebanyak RM185.00!
Semua pembelian produk Public Gold anda akan dapat komisyen!


                        ******************

Untung Ketiga: Untung Buy Back

Untung Buy Back ialah untung dealer yang paling lumayan! Mari kita rujuk contoh berikut untuk lebih jelas.

Harga Emas Public Gold di laman web www.publicgold.com.my

Jika pelanggan nak BELI emas mereka akan refer harga PG SELL.


Jika pelanggan emas kita sebelum ini merasakan mereka sudah untung dan nak JUAL balik jongkong tersebut kepada kita, mereka akan lihat harga PG BUY. 


Maksudnya, 
Jika pelanggan nak JUAL emas mereka akan refer harga PG BUY.


Contoh:

Pn. Sizuka telah membeli emas 50 gram pada Ogos tahun lepas. Setahun kemudian bila rasa dah untung dan beliau nak jual gold bar yang dibeli untuk dapat cash. Untuk menjual, dia akan refer harga PG BUY iaitu RM8,099.00.


Sebagai dealer, saya akan beli jongkong 50g tersebut secara tunai daripada Pn Sizuka dengan harga PG BUY iaitu RM8,099.00.
Sekarang saya sudah mendapat emas jongkong 50 gram tersebut.


Pada hari yang sama, tiba-tiba Encik Ipin call saya dan beliau ingin membeli emas 50 gram. Haaaaa.. Inilah untung buy back!


Sebagai dealer, untuk menjual, saya refer harga PG SELL iaitu RM8,570.00. En. Ipin membayar saya RM8,570 dan saya serahkan emas 50 gram.


Di sini saya telah mendapat untung sebanyak RM471 untuk urusniaga buy back ini! Berapakah peratus keuntungan buy back saya ini? (RM471/RM8099) x 100% = 5.81% dalam masa 1 hari. Banyak kan? Alhamdulillah…


**********************
Untung Ke-4: Jual Kepada Syarikat

Semua dealer yang menjual emas ke syarikat akan diberi komisen sebanyak 0.5% daripada harga jualan mereka kepada syarikat. Disebabkan hal inilah maka anda tidak perlu susah hati untuk memikirkan kepada siapa anda nak jual emas PG anda. Kenapa? Dealer-dealer akan berebut-rebut untuk membeli emas anda kerana komisen 0.5% ini!
                                 **********************
So nak tunggu ape lagi, makin ditunggu makin mahal harga emas.
Semakin ditunggu, semakin sedikit emas yang dapat dibeli dengan RM20,000.


Promosi Dealer di bawah rangkaian cikguemas.com.
Setiap dealer di bawah rangkaian kami akan mendapat 3 kelebihan utama:
1. Nama dipamerkan di web ini
2. Khidmat/Bimbingan yang sentiasa update dari masa ke semasa
3. DVD percuma yang mengandungi video seminar, power point presentation, excel untuk membantu anda supaya menjadi dealer yang lebih sistematik.


Segera hubungi saya,
HARYATI MOHD SARKAWI
019-8899467/019-8868494
cgharyati@gmail.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Doa Solat Sunat Duha

"Ya Allah, sesungguhnya waktu duha itu waktu duhaMu, kecantikannya kecantikanMu, keindahannya keindahanMu, kekuatannya kekuatanMu, kekuasaannya kekuasaanMu, perlindungannya perlindunganMu.

Ya Allah. jika rezekiku masih di langit, turunkanlah; jika rezekiku di perut bumi, keluarkanlah, jika rezekiku haram, sucikanlah, jika rezekiku sukar, permudahkanlah, jika rezekiku jauh, dekatlah...

Limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh."
*Marilah kita sama-sama mengerjakan Solat Duha, sesungguhnya fadhilat solat ini ialah pintu rezeki kita akan terbuka luas, insyaAllah.
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CikguEmas.Com - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger