Home » » 'Kecairan' /Liquidity Emas Lebih Tinggi Berbanding Hartanah. Benarkah?

'Kecairan' /Liquidity Emas Lebih Tinggi Berbanding Hartanah. Benarkah?

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera,


Alhamdulillah, hasil buyback semalam sudah Public Gold masukkan ke dalam akaun saya hari ini. Cuba bandingkan jika anda menjual Mutual Fund anda? Berapa harikah tempoh duit akan masuk dalam akaun anda? Pastinya bukan sehari duakan? Bukan juga tiga empat hari! Sebab itulah bagi saya, emas fizikal ini memang pilihan yang tepat, untung cepat, risiko sangat minima, liquidity nya pula sangat tinggi. 


Apa maksud 'liquidity'? Kecairan? Kecairan bermaksud keboleh-upayaan untuk pelaburan anda itu ditukarkan semula kepada wang tunai pada bila-bila masa. Manalah tahu tiba-tiba anda memerlukan wang tunai dalam keadaan yang terdesak. 
Terbukti, amat mudah untuk saya tukarkan emas seberat 250g kembali ke bentuk wang. Lock harga nak jual online, bawa emas ke branch senyap-senyap dalam masa 24 jam, keesokan harinya wang akan dimasukkan ke dalam akaun. Orang tak tahupun anda menjual emas, sebabnya tak perlu iklan & emas seberat 250g bahkan 500g masih muat masuk dlm poket seluar!


Adakah rumah/hartanah mempunyai kecairan yang tinggi? Ya kalau rumah anda berada di lokasi yang strategik. Walaubagaimanapun, anda perlu iklankan dulu, naikkan notis supaya semua orang tahu. Perlu lagi khidmat lawyer (kena bayar upah lawyer le pulak!), tanda tangan beberapa dokumen dan pastinya proses 'mencairkan' rumah ini akan mengambil masa yang lebih panjang!


Kesimpulannya emas atau rumah kedua-duanya adalah aset.
Yang mana satu pilihan anda? Kedua-duanya adalah kelebihan!
Apapun pilihan anda, anda MESTI ada ilmu.

Jika anda perlu mentor yang praktikal, sms/whatsapp me:
019-8899467
Jika anda melantik saya menjadi introducer, jika anda ada whatsapp, insya Allah saya akan add anda dalam group whatsapp saya yang saya update hampir setiap hari.

Klik di sini untuk view harga emas semasa dan mendaftar secara PERCUMA sebagai pelanggan Public Gold:
http://www.publicgold.com.my/referral/PG014952/165121
(jangan lupa tekan login di sudut kanan atas dan klik register)

Bulan Julai ini ada promosi, beli 25 dinar anda layak menjadi dealer dan akan mendapat komisen sebanyak 1%. Ingin menjadi dealer, cepat sms/whatsapp saya.

Emas, Emas Juga...
Haryati Mohd Sarkawi
Master Dealer PG014952
H/p : 019-8899467
Email: cgharyati@gmail.com

RM33,833 dah masuk dalam maybank saya. Urusniaga dalam masa 2 minggu ini memberikan saya pulangan sebanyak 4.3%. Jika anda Normal dealer, urusniaga yang sama akan memberikan anda 3.3%. 

Jika berdisiplin membeli dan menjual, insyaAllah untung setahun akan melebihi daripada dividen & bonus ASB. Itulah target saya! Yang bestnya setiap kali mendapat untung, saya mempunyai extra income untuk diberikan balik kepada ummah. Jom kita sama2 menyumbang kepada orang yang berhak. Sesungguhnya sentiasa terdapat hak orang lain di dalam harta kita!

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Doa Solat Sunat Duha

"Ya Allah, sesungguhnya waktu duha itu waktu duhaMu, kecantikannya kecantikanMu, keindahannya keindahanMu, kekuatannya kekuatanMu, kekuasaannya kekuasaanMu, perlindungannya perlindunganMu.

Ya Allah. jika rezekiku masih di langit, turunkanlah; jika rezekiku di perut bumi, keluarkanlah, jika rezekiku haram, sucikanlah, jika rezekiku sukar, permudahkanlah, jika rezekiku jauh, dekatlah...

Limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh."
*Marilah kita sama-sama mengerjakan Solat Duha, sesungguhnya fadhilat solat ini ialah pintu rezeki kita akan terbuka luas, insyaAllah.
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CikguEmas.Com - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger