Home » » Upah tarik teh RM1.10?

Upah tarik teh RM1.10?

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Minggu lepas, saya singgah di satu cafeteria di Kuching. Saya pesan roti canai & air suam. Suami pula pesan beehoon goreng chinese style & nescafe. Roti canai kat situ dulunya bersaiz besar dan sedap. Now, entah apa ceritanya, saiz dah mengecil dan kurang sedap. Tak tahulah kalau, time saya makan ini Chef nya dah berubah. 

Mungkin kerana kos meningkat, untuk mengekalkan harganya, maka tauke kedai terpaksa mengecilkan saiz nya untuk menampung kos!

Perhatikan air suam saya pun dah RM0.30. 
Ini memang peniaga yang menekankan keuntungan semata-mata. Huh!

Ini belum lagi GST dikenakan. Isu harga barangan dan perkhidmatan akan naik selepas PRU memang sudah dijangka. Kita memang tidak akan mampu menurunkan harga barangan dan perkhidmatan, tetapi kita MAMPU untuk memandu budget keluarga :) Maka ambillah tindakan yang sewajarnya, jika teh dan roti boleh naik harga, apa lagi nak dikatakan dengan yuran pengajian anak di universiti nanti? Cukupkah tabung persaraan kita? Rebutlah PELUANG harga emas drop ini untuk mula menukarkan wang simpanan jangka panjang ke bentuk emas fizikal. Ramai yang sudah celik dan bertindak. Tetapi ramai lagi yang masih gagal merancang financial planning terbaik untuk keluarga.

Perhatikan harga 1 gelas teh = RM1.50, jika 'ditarik' jadi RM2.60
1 gelas nescafe RM1.70, jika 'ditarik' jadi RM2.60
Adakah bermaksud upah tariknya RM1.10 untuk teh dan RM0.90 untuk nescafe...haha! Pelik!Klik di sini untuk view harga emas semasa dan mendaftar secara PERCUMA sebagai pelanggan Public Gold:
http://www.publicgold.com.my/referral/PG014952/165121

Untuk video youtube cikguemas:
http://www.youtube.com/channel/UCDKBim2AvHvdt21HP78cMqA?feature=watch

Emas, Emas Juga,
Haryati Mohd Sarkawi
Master Dealer PG014952
019-8899467 (whatsapp/sms/viber)


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Doa Solat Sunat Duha

"Ya Allah, sesungguhnya waktu duha itu waktu duhaMu, kecantikannya kecantikanMu, keindahannya keindahanMu, kekuatannya kekuatanMu, kekuasaannya kekuasaanMu, perlindungannya perlindunganMu.

Ya Allah. jika rezekiku masih di langit, turunkanlah; jika rezekiku di perut bumi, keluarkanlah, jika rezekiku haram, sucikanlah, jika rezekiku sukar, permudahkanlah, jika rezekiku jauh, dekatlah...

Limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh."
*Marilah kita sama-sama mengerjakan Solat Duha, sesungguhnya fadhilat solat ini ialah pintu rezeki kita akan terbuka luas, insyaAllah.
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CikguEmas.Com - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger