Home » » Lagi Contoh Untung Jangka Pendek Dalam Emas Pelaburan Public Gold!

Lagi Contoh Untung Jangka Pendek Dalam Emas Pelaburan Public Gold!

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Petang ini saya ada appointment dengan sorang customer yang mempunyai emas Geneva. Insya Allah, saya akan beri pencerahan tentang pro & kontra. Jika beliau setuju untuk trade in, insya Allah beliau akan automatik menjadi dealer PG dan terus mendapat komisen di atas emas yang sudah di X-plan kannya. Untuk rakan-rakan yang mempunyai emas tidak kira apa brand sekalipun sama ada barang kemas atau goldbar tidak kira berapa puritynya 999 atau 916 atau 835, anda boleh membawa emas tersebut ke branch PG terdekat. Inform sales eksekutif bahawa anda ingin buat X-plan. Nanti PG akan timbang dan  cek puritynya dan inform tuan2 berapa harga PG beli daripada tuan. Kemudian tuan2 boleh pilih emas PG yang sesuai dengan harga tadi. Saya cadangkan pilihlah emas yang spreadnya rendah seperti 10 dinar dan 250g :) Satu perkara lagi, inform jua nama saya dan kod sebagai INTRODUCER anda. (HARYATI BINTI MOHD SARKAWI, PG014952) Selepas urusniaga, please sms/whatsapp saya di 019-8899467 dan inform saya, insya Allah saya akan bertanggungjawab untuk membimbing anda dalam emas pelaburan PG ini.

Seperti yang umum ketahui, harga emas berada di kemuncak pada bulan September 2011 dan menurun dengan drastiknya pada bulan 16 April 2013. Maka jika kita sudah membeli emas pada ketika September tahun 2011 dan hanya menyimpan emas dengan tujuan jangka panjang, kita pastinya sedikit sebanyak akan terkesan disebabkan penurunan harga ini. Oleh kerana saya mula membeli emas pada 10.10.2011, maka saya memang dulunya stress juga apabila harga emas mula menurun pada akhir tahun 2012. Alhamdulillah, saya sudah mengambil langkah drastik nekad mempraktikkan kaedah CUT LOSS pada 15 April 2013. Ada Otai emas pelaburan ini tidak setuju dengan kaedah cut loss ini dan memberi nasihat (or amaran????) kepada saya tentang risiko kerugian yang bakal saya hadapi. Terima kasih di atas concern rakan-rakan otai. But, I strongly believe I AM ON THE RIGHT TRACK! Buat pembeli emas yang membeli emas pada ketika harga lebih mahal dari sekarang, anda boleh mempertimbangkan untuk mengikuti kaedah "CUT LOSS CIKGUEMAS.COM" ini :) PERCAYALAH, I am generating more and more profit now. Alhamdulillah. 

Sangat beruntung kalau orang bermula sekarang. 
Cepat-cepat hubungi saya dan jadikan saya mentor/introducer anda :)

Setakat ini, saya sudah membuat 4 transaksi drastik sejak April2013 - May 2013
1. JUAL ketika harga drop pada 15/4/13
2. BELI semula emas gram yang sama dgn harga lebih rendah daripada harga jualan tadi 16/4/13
3. JUAL semula ketika harga emas naik dengan untung (hujung April 13)
4. BELI lagi emas gram yang sama! (Mei 13)

Sekarang saya sedang menunggu masa untuk menjual semula emas saya bagi mendapatkan lebih keuntungan. Ada rakan tegur saya, "Kenapa cikgu tak tunggu sahaja emas cikgu break even?"
Jawapan saya, "Saya beli emas 250g pada 10.10.11 dengan harga RM45k+. Now in 2013, harga 250g ialah RM36k+...Agak-agak berapa masa saya perlu tunggu untuk breakeven? Setahun pun belum tentu boleh breakeven, apa lagi sebulan dua!"

Since saya dan suami sudah nekad mengatakan emas yang kita simpan di safe box di bank itu adalah milik Allah dan kami hanya menguruskannya sahaja (mengurus  means if ada untung, kita boleh memberi kpd mereka yang berhak), maka saya dapat melakukan urusniaga saya dengan hati yang happy. Alhamdulillah, suami saya sangat supportif dan understanding. Jika betul ada untung, insya Allah, saya mimpikan percutian keluarga di Istanbul pada tahun hadapan. 

Hari ini saya nak berkongsi contoh keuntungan jangka pendek yang rakan-rakan dealer PG boleh perolehi dalam emas pelaburan Public Gold ini. Fokus saya ialah untuk emas yang spreadnya rendah (4.5%) iaitu goldbar 250g.Soalan bonus: 
Kalau kita buat urusniaga, jual beli ini berkali-kali dalam masa setahun, jika nisabnya sudah cukup (more than 85g gold), agak-agak perlu ke bayar zakat emas?

Klik di sini untuk view harga emas semasa dan mendaftar secara PERCUMA sebagai pelanggan Public Gold:
http://www.publicgold.com.my/referral/PG014952/165121

Untuk video youtube cikguemas:
http://www.youtube.com/channel/UCDKBim2AvHvdt21HP78cMqA?feature=watch

Emas, Emas Juga,
Haryati Mohd Sarkawi
Master Dealer PG014952
019-8899467 (whatsapp/sms/viber)

1 comments:

Anonymous said...

Untuk 250g gold bar ke atas teknik berkenaan boleh digunapakai (short term profit strategy).

Selain dari berat 250g dan ke atas, adalah amat tidak digalakkan coz of spread yang tinggi. Medium and long-term lebih sesuai.

Tq

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Doa Solat Sunat Duha

"Ya Allah, sesungguhnya waktu duha itu waktu duhaMu, kecantikannya kecantikanMu, keindahannya keindahanMu, kekuatannya kekuatanMu, kekuasaannya kekuasaanMu, perlindungannya perlindunganMu.

Ya Allah. jika rezekiku masih di langit, turunkanlah; jika rezekiku di perut bumi, keluarkanlah, jika rezekiku haram, sucikanlah, jika rezekiku sukar, permudahkanlah, jika rezekiku jauh, dekatlah...

Limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh."
*Marilah kita sama-sama mengerjakan Solat Duha, sesungguhnya fadhilat solat ini ialah pintu rezeki kita akan terbuka luas, insyaAllah.
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CikguEmas.Com - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger