Home » » Kenali CikguEmas.Com - Video Youtube

Kenali CikguEmas.Com - Video Youtube

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera, 

Hari ini off ke Kapit pula. Pg td saya sengaja tidur jam 2.30am dgn harapan dapat tidur dalam airasia dan juga dlm boat ekspress nanti. Mcm2 perkara saya lakukan sehingga jam 2.30 pg tadi..iron baju, check in flight, kemas dapur, print skema jawapan exam, login maybank2u untuk bayar emas 10dinar yang my sis lock on 17May, tolong customer lock epp 1 dinar, printscreen utk promosi di fb dan yang paling best saya upload 1 lagi video di youtube CikguEmas.Com. Mulai hari saya akan uploadkan video seminar saya part by part. Baru sebentar tadi, saya berjaya upload video 'Kenali CikguEmas.Com'. Tak kenal maka tak cinta kan :).  Maka, baik kita berkenalan dulu... Watch "Kenali CikguEmas.Com" on YouTube

Sungai Rejang, Sungai terpanjang dan terbesar di Malaysia...untuk ke Kapit, saya mesti naik bot ekspress ke hulu dari Sibu

























lnsya Allah balik daripada travelling ini nanti saya akan cuba upload part yang seterusnya.

Hmmm...kata nak tidur dlm aeroplane. Suasana sejuk sunyi beraircon ini nampaknya gagal melelapkan mata saya. Maybe sebelum berlepas tadi, nampak harga emas drop lagi. Tadi 1 dinar cecah Rm586. Masya Allah! Paling rendah dlm 2 thn ini ialah pada 16april2013 di mana harga 1 dinar mencecah rm584. Kalau harga cecah rm580 memang dah boleh lock lagi 250g saya. Apapun, sekarang saya keep on berdoa semoga Allah gerakkan hati saya untuk membuat keputusan yang terbaik tepat pada masanya.

0726 - Dah ada announcement dr pramugari airasia. Pesawat nak mendarat di sibu sebentar lagi. Maksudnya saya tak sempat zzzzzz.









10.30 - Off to kapit


-Menaiki express boat di Wharf Kapit, Sibu
- Perjalanan mengambil masa 2 1/2 jam
- Sungguh sibuk lalulintas air di sini!


Boat yang kami sewa untuk ke Kapit...ala-ala bullet gitu :)


- Singgah di Pekan Song, pekan kecil

Sempat marking paper exam dlm express boat


Bot kita memang laju, dah beberapa buah tug boat seperti ini dah kami pintas cheh!

Rumah apa tu??? Itulah salah sebuah rumah panjang yang ada di sepanjang Sungai Rejang ini.
Sudah canggih, tidak keterlaluan kalau saya kata saya pun duduk di rumah panjang, sebab rumah teres saya tidak jauh bezanya dengan rumah panjang moden ini.

- Tiba di kapit, tak sangka besar dan membangun dah kapit...last saya ke sini adalah semasa masih menuntut di UM, asasi sains hayat 1991/92. Kebetulan, my sis baru posting dentist di sini. Time tu hospital kecik aje. Now dah bertingkat bangunannya.


Kesimpulan Tentang Pergerakan Harga Emas Dlm Masa 18 jam:
- pagi 1 dinar rm586
- now rm608...banyak naiknya. Dh untung :)

P/s: Saya belum mahir menggunakan Note 2 ini untuk blogging. Balik Kuching nanti insya Allah saya akan edit semula artikel ini dari segi susunan gambar dan captionnya.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Doa Solat Sunat Duha

"Ya Allah, sesungguhnya waktu duha itu waktu duhaMu, kecantikannya kecantikanMu, keindahannya keindahanMu, kekuatannya kekuatanMu, kekuasaannya kekuasaanMu, perlindungannya perlindunganMu.

Ya Allah. jika rezekiku masih di langit, turunkanlah; jika rezekiku di perut bumi, keluarkanlah, jika rezekiku haram, sucikanlah, jika rezekiku sukar, permudahkanlah, jika rezekiku jauh, dekatlah...

Limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh."
*Marilah kita sama-sama mengerjakan Solat Duha, sesungguhnya fadhilat solat ini ialah pintu rezeki kita akan terbuka luas, insyaAllah.
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CikguEmas.Com - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger