Home » » Me as Master Dealer...Alhamdulillah :)

Me as Master Dealer...Alhamdulillah :)

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Apa khabar pembaca sekalian. Semoga hujung minggu ini lebih produktif dan dapat luangkan masa berkualiti bersama anak-anak. Sudah hampir sebulan saya tidak berkesempatan nak update blog. Entah berapalah agaknya pageview cikguemas.com selama saya tak update ni...View this...
Alhamdulillah, masih mencapai angka 200 sehari. Terima kasih kepada para pembaca yang setia.

Sebenarnya Cuti hujung tahun 2012 dulu saya manfaatkan dengan membuat video untuk berkongsi ilmu pelaburan emas yang sekaligus berjaya mempromosikan bisnes Public Gold saya. Dalam masa yang sama, disember lepas saya berusaha keras untuk berkongsi ilmu untuk mencapai mimpi saya menjadi Master Dealer PG.

Untuk menjadi Master Dealer (MD), seorang Priority Dealer (PD), perlu mempunyai 5 orang PD lain di bawahnya. Untuk layak menjadi PD seorang Normal Dealer (ND), perlu mempunyai 5 ND di bawahnya. Untuk menjadi ND pula pelanggan Public Gold (PG) perlu membuat belian sebanyak RM20k dalam 1 resit ataupun accumulate beliannya mencapai RM50k (terkini). Seorang pelanggan boleh shortcut untuk menjadi PD dengan membuat belian sebanyak RM100k dalam satu resit.

Oklah, nak dijadikan cerita. Awal 2012, saya tidak mempunyai impian untuk menjadi MD. Bagi saya sebagai guru sekolah bukannya senang nak pujuk kwn2 beli RM20k...apatah lagi untuk buat belian RM100k. Kenapa sukar bagi saya? Sebab dah saya cikgu, kwn2 saya pun majoritinya cikgu dan cikgi je lah...Saya hanya membeli emas untuk mengelakkan duit gaji saya dimakan inflasi. Dalam erti kata lain, saya ingin mengekalkan nilai wang saya dengan menyimpannya dalam bentuk emas fizikal.

Jun 2012, tanpa diduga seorang hamba Allah dari Brunei menghubungi saya. Mulanya melalui email disusuli dengan phone call dan sms. Setelah berkongsi ilmu, akhirnya En. Hamidoon Jaafar nekad membeli emas PG sebanyak RM100k+. Beliaulah PD pertama saya. Alhamdulillah, saya masih terasa bagai dalam mimpi. Mana tidaknya, saya tidak pernah bersua muka pun dengan PD saya ini. Boleh pula beliau mempercayai saya dan membeli sebanyak itu...Jika anda berada di Brunei dan ingin membeli emas PG, sudi-sudilah menghubungi En Hamidoon di +6738726161. Kalau nak menghubungi saya direct pun takde masalah.

Nov 2012, seorang lagi hamba Allah membeli RM100k. Saya tak boleh nak berkongsi namanya di sini. Ini menjadikan jumlah PD saya 2. Jika saya mampu merekrut 3 lagi PD sebelum 31dec2012, dapatlah saya upgrade menjadi MD.
My 2nd PD...alhamdulillah

Dis 2012, Usaha punya usaha, akhirnya 2 individu yang saya kenal rapat nekad membeli mencecah RM100k+ setiap seorang. Dapatlah 4PD. Short of one more...Subhanallah, Maha Suci Allah yang boleh membolak balikkan hati manusia...Akhirnya, seorang lagi individu yang saya hanya kenal di facebook nekad lock RM100k dan ini menjadikan jumlah PD saya 5 orang. Alhamdulillah, MIMPI saya menjadi KENYATAAN. Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah.

My 3rd PD...syukur alhamdulillah..perhatikan tarikh placed order 28/12/12

My 4th PD...syukur alhamdulillah...perhatikan tarikh placed order 30/12/12 jam 12.35 pagi

My 5th PD...alhamdulillah....perhatikan tarikh placed order 28/12/12 jam 12.49 pagi

Nampak macam senangkan? Sesungguhnya Hanya Allah yang tahu dugaan dan cabaran yang saya hadapi. Dan hanya saya dan suami yang tahu bagaimana kami merancang strategi dan plan untuk mencapai target ini. Yalah, kena ada perancangan, jika pelan 1 tak jadi apa pelan 2. Jika pelan 2 tak jadi, apa pulak plan3. Alhamdulillah. Sekarang dah jadi MD, Insya Allah saya akan terbang tinggi lagi. The moral of the story, saya seru rakan pembaca agar jangan mudah mengalah. Sentiasa amalkan DUIT; 
D - doa
U - usaha
 I -  istiqamah 
T - tawakkal
Saya percaya jika kita bertawakkal dalam apa jua kerja yang kita lakukan, setiap kali ada halangan, akan ada saja jalan keluar yang Allah tunjukkan. Alhamdulillah, saya sangat bersyukur di atas rezeki yang Allah berikan ini.

Cerita tentang harga emas, harga emas dan perak hari ini berada dekat dengan support line. Maksudnya sangat berbaloi untuk dibeli sebab harga emas dan perak adalah sangat rendah. Kalau beli ketika harga rendah seperti ini, lebih cepatlah untuk kita jual balik untuk mendapatkan keuntungannya.





Jika ingin membeli emas / perak,
walau di mana anda berada,
segera hubungi saya,

HARYATI MOHD SARKAWI
Master Dealer PG014952
019-8899467 (whatsapp pun boleh)
Website: http://www.cikguemas.com/
Video Youtube: http://bit.ly/ZdE8lM




5 comments:

ahsfantasy Ryu said...

alhamdulillah :)

Mohamad Azri Bin Tukimon said...

Alhamdulillah. Saya br bjaya didik 2 org ND. Jauh lg target.

Pn. Haryati Mohd Sarkawi said...

Alhamdulillah. Terus istiqamah dan jujur dengan ilmu yang kita ada. Insya Allah, ada jalannya...

Nina Natasha Azizan said...

Tahniah Sifu.. Moga tiada rasa bosan mendidik kami.. Harapan saya kasih sayang Allah sentiasa bersama kita dalam meniti kejayaan bersama Public Gold..Amin

Pn. Haryati Mohd Sarkawi said...

Terima kasih Tasya. Sesungguhnya bagi mana2 guru sekalipun, tiada langsung istilah jemu atau bosan berusaha demi melihat kejayaan anak didiknya. Teruskan berfikiran positif, doa, usaha, konsisten dan tawakkal, insya Allah kejayaan menanti kita. Amiin.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Doa Solat Sunat Duha

"Ya Allah, sesungguhnya waktu duha itu waktu duhaMu, kecantikannya kecantikanMu, keindahannya keindahanMu, kekuatannya kekuatanMu, kekuasaannya kekuasaanMu, perlindungannya perlindunganMu.

Ya Allah. jika rezekiku masih di langit, turunkanlah; jika rezekiku di perut bumi, keluarkanlah, jika rezekiku haram, sucikanlah, jika rezekiku sukar, permudahkanlah, jika rezekiku jauh, dekatlah...

Limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh."
*Marilah kita sama-sama mengerjakan Solat Duha, sesungguhnya fadhilat solat ini ialah pintu rezeki kita akan terbuka luas, insyaAllah.
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CikguEmas.Com - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger