Home » » Harga Terbaik Untuk Mula Membeli Emas!

Harga Terbaik Untuk Mula Membeli Emas!

Harga emas drop pagi tadi disebabkan ramai pelabur mula menjualkan emas mereka. Bila-bila masa kumpulan pelabur yang lain pula akan membeli emas. Jika ini berlaku harga emas akan naik semula.

Kita sebagai pelabur 'kecik', pun ada kelebihan time ini...time utk borong...Kalau ada modal lebih, saya galakkan sangat. Bila modal lebih, walaupun naik 2% sahaja kita akan nampak kelebihannya! Contohi strategi bisnes Abdul Rahman Bin Auf, billionaire sahabat Nabi yang dijanjikan syurga.

Diriwayatkan, dia pernah menjual untanya dengan harga sama dengan harga modal. Untung hanya diambil daripada jualan tali pengikat unta tersebut :) Di sinilah saya nampak, walaupun untung sedikit jika banyak kali, insya Allah akan generate kekayaan jugak. Dlm masa yang sama, pendapatan extra ini membolehkan kita membantu rakan-rakan di dalam kesusahan...



Alhamdulillah, sik salah decision kmk jual emas ke PG, time harga tinggi last 3 weeks. Jam 3 pagi tok rega drop, kmk dah boleh beli lagik k duit ariya. Dapatlah untung komisen 2%. Kelak rega nait jual lagik untuk dapat untung berganda...Emas tok sebenarnya pelaburan jangka sederhana/pjg yang sangat selamat. Mun rega drop pun kita sik susah hati sebab emas FIZIKAL ya masih ada di tgn kita. Mun rega tinggi? Ha...yalah masa kita kaut untung. Mun sik mok nangga graf, beli jak kinek tok, simpan, target 2 thn gik jual. Mun nak simpan k anak further study oneday nang best gilak. Mun aktif dan coba nak capai mimpi family vacation ke China in 2014 and ke Istanbul in 2015 mcm kmk (ehem...), boleh usaha jualbeli mcm yang kmk praktik kinek tok. Tp untuk, bila masa nak jual n beli ya, kitak perlu mentor yang telus. In shaa Allah, kmk boleh guide dgn ikhlas mengikut kemampuan ilmu yang kmk ada. Apapun dah setaun lebih dah everyday, kmk ikut pkbgn emas n grafnya. Kmk suka & happy dgn ilmu baru tok. Dgn melabur emas, kmk dpt lebih byk ilmu yang mcm sik cayak ajak boleh meningkatkan kebolehan dirik dan menyumbang juak kpd bidang core business kmk, teaching...alhamdulillah :)

Sambung cerita perenggan pertama kmk tek, camya lah cara nak untung cepat, mun kita boleh urusniaga jualbeli every month? Sik 2% x 12bulan = 24% setahun? Compare dengan ASB! sigik gik kelemahan ASB ialahASB dah sik pat keluar duit dr arik marek till 1 Jan. Berbeza dgn emas. Emas PG tok bila2 masa, jam 3 pg mcm kmk tok pun masih boleh beli ataupun jual..Alhamdulillah, hari tok kmk dah boleh mula beli lagik...untung komisen ajak dah lepas... Kmk sik perlu carik customer pun, jual beli direct ajak ngan PG. Alhamdulillah...







Kedung rega rendah tok, jom tambah stok. Hasil dpd observe otai gold tok, purata rega emas nait 7 kali baruk nemu rega drop 3 kali. Kiranya sik senang nak dpt rega drop tok. Jika rakan-rakan ingin membeli / ingin tahu lebih tentang produk PG & marketing strateginya, jgn segan hubungi saya dgn segera.

HARYATI BINTI MOHD SARKAWI
Priority Dealer Public Gold (PG014952)
019-8899467 (whatsapp pun boleh)
cgharyati@gmail.com
Website: http://www.cikguemas.com/
Video Youtube: http://bit.ly/ZdE8lM

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Doa Solat Sunat Duha

"Ya Allah, sesungguhnya waktu duha itu waktu duhaMu, kecantikannya kecantikanMu, keindahannya keindahanMu, kekuatannya kekuatanMu, kekuasaannya kekuasaanMu, perlindungannya perlindunganMu.

Ya Allah. jika rezekiku masih di langit, turunkanlah; jika rezekiku di perut bumi, keluarkanlah, jika rezekiku haram, sucikanlah, jika rezekiku sukar, permudahkanlah, jika rezekiku jauh, dekatlah...

Limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh."
*Marilah kita sama-sama mengerjakan Solat Duha, sesungguhnya fadhilat solat ini ialah pintu rezeki kita akan terbuka luas, insyaAllah.
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CikguEmas.Com - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger