Harga Terbaik Untuk Mula Membeli Emas!

Harga emas drop pagi tadi disebabkan ramai pelabur mula menjualkan emas mereka. Bila-bila masa kumpulan pelabur yang lain pula akan membeli emas. Jika ini berlaku harga emas akan naik semula.

Kita sebagai pelabur 'kecik', pun ada kelebihan time ini...time utk borong...Kalau ada modal lebih, saya galakkan sangat. Bila modal lebih, walaupun naik 2% sahaja kita akan nampak kelebihannya! Contohi strategi bisnes Abdul Rahman Bin Auf, billionaire sahabat Nabi yang dijanjikan syurga.

Diriwayatkan, dia pernah menjual untanya dengan harga sama dengan harga modal. Untung hanya diambil daripada jualan tali pengikat unta tersebut :) Di sinilah saya nampak, walaupun untung sedikit jika banyak kali, insya Allah akan generate kekayaan jugak. Dlm masa yang sama, pendapatan extra ini membolehkan kita membantu rakan-rakan di dalam kesusahan...



Alhamdulillah, sik salah decision kmk jual emas ke PG, time harga tinggi last 3 weeks. Jam 3 pagi tok rega drop, kmk dah boleh beli lagik k duit ariya. Dapatlah untung komisen 2%. Kelak rega nait jual lagik untuk dapat untung berganda...Emas tok sebenarnya pelaburan jangka sederhana/pjg yang sangat selamat. Mun rega drop pun kita sik susah hati sebab emas FIZIKAL ya masih ada di tgn kita. Mun rega tinggi? Ha...yalah masa kita kaut untung. Mun sik mok nangga graf, beli jak kinek tok, simpan, target 2 thn gik jual. Mun nak simpan k anak further study oneday nang best gilak. Mun aktif dan coba nak capai mimpi family vacation ke China in 2014 and ke Istanbul in 2015 mcm kmk (ehem...), boleh usaha jualbeli mcm yang kmk praktik kinek tok. Tp untuk, bila masa nak jual n beli ya, kitak perlu mentor yang telus. In shaa Allah, kmk boleh guide dgn ikhlas mengikut kemampuan ilmu yang kmk ada. Apapun dah setaun lebih dah everyday, kmk ikut pkbgn emas n grafnya. Kmk suka & happy dgn ilmu baru tok. Dgn melabur emas, kmk dpt lebih byk ilmu yang mcm sik cayak ajak boleh meningkatkan kebolehan dirik dan menyumbang juak kpd bidang core business kmk, teaching...alhamdulillah :)

Sambung cerita perenggan pertama kmk tek, camya lah cara nak untung cepat, mun kita boleh urusniaga jualbeli every month? Sik 2% x 12bulan = 24% setahun? Compare dengan ASB! sigik gik kelemahan ASB ialahASB dah sik pat keluar duit dr arik marek till 1 Jan. Berbeza dgn emas. Emas PG tok bila2 masa, jam 3 pg mcm kmk tok pun masih boleh beli ataupun jual..Alhamdulillah, hari tok kmk dah boleh mula beli lagik...untung komisen ajak dah lepas... Kmk sik perlu carik customer pun, jual beli direct ajak ngan PG. Alhamdulillah...







Kedung rega rendah tok, jom tambah stok. Hasil dpd observe otai gold tok, purata rega emas nait 7 kali baruk nemu rega drop 3 kali. Kiranya sik senang nak dpt rega drop tok. Jika rakan-rakan ingin membeli / ingin tahu lebih tentang produk PG & marketing strateginya, jgn segan hubungi saya dgn segera.

HARYATI BINTI MOHD SARKAWI
Priority Dealer Public Gold (PG014952)
019-8899467 (whatsapp pun boleh)
cgharyati@gmail.com
Website: http://www.cikguemas.com/
Video Youtube: http://bit.ly/ZdE8lM

FREE EBOOK "PANDUAN MEMBELI EMAS & PERAK"

Promosi Hujung Tahun, 

FREE EBOOK 

"Panduan Membeli Emas & Perak"

Ikuti 5 Langkah Mudah Untuk Mendapatkannya: 

Step 1. Klik


http://www.publicgold.com.my/referral/PG014952/165121

Step 2. Klik
"Login"


Step 3. Klik

"Register" 


Step 4: Isikan data anda.

Step 5. Klik:
"Register"

Sebaik sahaja mendaftar, taipkan email anda di sini / email ke cgharyati@gmail.com atau sms/whatsapp ke 0198899467.
Saya akan segera menghantarkan ebook kepada anda :)

Public Gold Di TV1 Bersama Dato' Louis Ng

PENGUMUMAN UTK RANCANGAN TV1 - BUSINESS MALAYSIA PETANG INI 
(13/12/12 jam 5.30petang)

Newsflash: Grab your hot seat and tune in to TV1 on 13/12/12 at 5.30pm as Public Gold Executive Chairman, Dato' Louis Ng will have a live tv interview on Business Malaysia.





Ebook Panduan Membeli Emas & Perak



Alhamdulillah...12.12.12 Pelancaran Ebook Panduan Membeli Emas & Perak daripada CikguEmas.com! Segera dapatkan Ebook dengan harga promosi RM25 sahaja (Harga sebenar ialah RM50)

Untuk makluman, ebook ini adalah percuma untuk customer dan dealer di bawah rangkaian CikguEmas.Com. Untuk dealer dan customer yang pernah membeli emas/perak PG dari saya, sila taipkan email anda di ruangan komen di bawah ini.

Saya akan segera emailkan ebook ini kepada anda, insya Allah.

Jadual Seminar Percuma Public Gold Branch Kuching Disember 2012

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera,
Untuk rakan-rakan yang berada di sekitar Bandaraya Kuching, jom join Seminar Percuma Tentang Emas & Perak di Branch Public Gold,Tingkat 3, Al Idrus Commercial Centre, Jalan Satok, Kuching (Sama bangunan dengan DBKU opis Satok...Tingkat 3, ada lif...cun cun atas Maybank Islamic)

Siapakah yang perlu menghadiri seminar ini?

1. Mereka yang ingin mengetahui apakah itu pelaburan emas.
2. Mereka yang ingin tahu jenis emas yang paling sesuai untuk pelaburan.
2. Mereka yang tahu sikit-sikit pasal emas dan nak tahu dengan lebih banyak.
3. Mereka yang ingin tahu bagaimana menjana keuntungan dengan emas.
4. Mereka yang ingin tahu mengenai teknik-teknik menganalisa harga emas dunia
5. Mereka yang ingin tahu faktor-faktor yang mempengaruhi harga emas dunia.

Pendek kata, kalau anda ingin belajar tentang pelaburan emas di sinilah tempat nya menimba ilmu =)




Untuk tempahan peserta, Sila sms / whatsapp / email saya (019-8899467 atau cgharyati@gmail.com) dengan menaipkan:

1. Nama

2. No Kad Pengenalan

3. No Handphone

4. email


Jumpa Anda Di Sana!


Konsep Pelaburan Emas & Perak

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Sekiranya rakan pembaca mempunyai duit yang memang tidak ada planning nak dibelanjakan dalam masa 2 tahun, elok sangatlah digunakan untuk membeli emas. 

Konsep melabur emas dan perak sebenarnya sama seperti melabur hartanah:
1. Beli
2. Simpan
3. Jual semula


Bezanya, membeli emas tidak secerewet membeli rumah.
Rumah mesti dibeli SEBUAH. Mestilah modalnya BESAR.
Belum pernah ada orang membeli tiang dulu...then beli dinding, then beli atap kan...

Tapi emas dan perak boleh dibeli dengan modal yang lebih kecil. Kalau budget terhad, rakan pembaca boleh beli 1 dinar, sekarang sekitar RM7++, 100g silver bar sekitar RM4++ atau pun 10dirham sekitar RM1++. Tidak perlu sign dokumen dan bayar lawyer seperti ketika membeli rumah.



Satu lagi perkara, bila kita nak jual rumah, kita mesti jual SEBUAH rumah. Mestilah kena buat iklan dulu dan sekali lagi dokumen berjela. Belum pernah ada orang jual tiang dulu...then jual dinding, then jual atap kan...

Emas pula boleh dijual sedikit demi sedikit bergantung kepada berapa duit yang kita perlukan :)

Emas adalah komoditi yang tidak 'dimakan' inflasi. Harganya turun naik disebabkan faktor kekuatan USD dan juga permintaan dunia.
Katakan 10 thn lepas kita ada rm20k. Kita buat 2 investment:
1. RM10k simpan dlm asb
2. RM10k beli emas

Berapakah keuntungan anda? Jom kita kira!

1. ASB

Katakan dividen n bonus purata 10%
Anggaran duit dlm asb termasuk untung sekarang =
RM10k + (rm10k x 10% x 10) = ~rm20k

2. Emas 
Merujuk kepada resit belian cincin sempena kelahiran anak saya pada tahun 2000 ini, 12 tahun lepas rega 1 gram emas sekitar rm40 segram.

Berapakah gramkan emas yang boleh dibeli menggunakan duit RM10k tadi?

RM10k bahagi rm40 = 250g



Now pada tahun 2012, berapakah harga 250g? 
Rujuk website www.cikguemas.com kat ruang belah kanan, rujuk rega PG Sell utk 250g.


Hari ini harga emas 250g ialah sekitar RM44k! Bolehlah dijual untuk mendapat keuntungannya. Bandingkan sahaja dengan anggaran simpanan anda di ASB tadi. 

Harga emas akan terus meningkat. Harga emas tidak akan menunggu kita. Jika kata harga emas hari ini mahal, 10 tahun lepas pun semasa saya membeli cincin yang berharga RM40/gram pun saya kata mahal. Sekarang semua orang kata ,murahnya!

Maka beruntunglah orang yang memulakan pelaburan emas ini lebih awal. Jika ingin membeli emas/perak, saya sangat sudi dan berbesar hati untuk menyumbangkan khidmat nasihat dan jadi mentor yg setia. Jangan segan untuk menghubungi saya. Saya tidak pernah berkata, jika anda menghubungi saya anda mesti membeli emas!

By the way, jika anda sudah mempunyai emas seberat 100g di tangan, anda adalah orang yang sangat beruntung kerana sudah masuk dalam kategori orang yang LAYAK keluarkan zakat emas. Nisab zakat emas ialah 85g. Don't worry, sesungguhnya sesiapa yang mengeluarkan hartanya ke jalan kebenaran, perumpamaannya ialah seperti menanam sebiji benih yang akan bercambah lalu mengeluarkan 7 cabang. Pada setiap cabang akan ada 100 benih tadi! Masya Allah. Jom sama-sama kita jadikan pelaburan emas untuk dunia kita ini juga sebagai pelaburan untuk saham akhirat kita. :)


Untuk menuntut ilmu emas, jemput ke juga ke Youtube CikguEmas.com.

Haryati Mohd Sarkawi
019-8899467 (boleh whatsapp)
cgharyati@gmail.com

Offer 3 Hari Daripada CikguEmas.com

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Special OFFER daripada admin CikguEmas.com. 



Promosi 
"Waived Transportation Cost" 
daripada Admin CikguEmas.Com.

Tarikh: Rabu 5/12/2012 - Jumaat 7/12/2012
Tempat: Seluruh Malaysia
(Brunei & Singapore juga boleh, just contact us)


Rakan pembaca yang berminat, sila hubungi kami segera untuk lock harga emas mengikut harga semasa. Transportation cost ditanggung oleh admin CikguEmas.com

Anda boleh merujuk harga di ruang sebelah kanan website ini. 
Rujuk kepada ruang PG SELL.
Jika anda nekad untuk membeli, sila sms ke 0198899467 atau email ke cgharyati@gmail.com dengan segera. 

Taipkan butiran ini:
1. Nama penuh anda
2. No Kad Pengenalan anda
3. No Hp anda
4. Email anda
5. Item yang hendak dibeli
7. Lokasi anda

Kami akan menghubungi anda dengan kadar segera.
Sekian. Terima kasih.

*Kebetulan pula harga emas drop malam tadi. Harga emas dan perak sekarang memang masih di tahap mampu anda milikki. 
1 dinar (emas 916) hanya sekitar RM730 dan 100g silver sekitar RM400 sahaja!

Picture credit to Mr ZaBa Ahmad :)


*Penganalisis mengatakan bahawa harga emas dan perak dijangka naik tinggi pada tahun hadapan dan seterusnya. Penurunan harga sekarang merupakan satu proses correction untuk ianya mendapat momentum naik selepas ini! Rebutlah peluang sementara masih sempat!





Di Mana Nak Beli Emas Fizikal Di Malaysia?

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Semoga pagi Isnin ini, kita semua bersemangat untuk mula menjalankan tugas. Saya pula nak mulakan hari ini dengan berkongsi ilmu daripada seorang rakan dealer Public Gold. Credit to Mr Faizan Dasuki.

Di Mana Nak Beli Emas Fizikal Di Malaysia?

Ada beberapa pilihan, diantaranya dari Bank tempatan, dari kedai emas dan dari penjual Emas Bar & Dinar.

Sebelum ini, bank menjadi pilihan utama untuk membeli seperti Kijang Emas di Maybank atau Maple Leaf Gold Coin dari UOB Bank. Tetapi wujud masalah kekurangan stok disebabkan permintaan yang terlalu tinggi untuk produk Emas Fizikal.




Selain itu, ada juga kekurangan dari sudut lain, iaitu produk Emas mereka tidak boleh dibuka pembalut luarnya, dan pada saya ini merupakan satu kekurangan besar kerana:

PEMBALUT TIDAK BOLEH DIBUKA – Anda tidak berpeluang melakukan pengesahan ketulenan emas tersebut, kerana untuk ujian itu pembalut Emas perlu dibuka, dan jika dibuka Bank tidak akan membeli Emas itu semula.

TIDAK BOLEH DIGADAI – Ini juga menyebabkan emas tersebut tidak boleh digadai, kerana proses gadaian memerlukan Emas tersebut melalui ujian pengesahan ketulenan.

Begitu juga jika anda membeli dari kedai Emas, selain 2 kekurangan diatas, membeli dari kedai Emas juga ada kekurangan tambahan yang lain seperti:

SUSUT NILAI - Spread belian balik yang ditawarkan sangat tinggi, sekitar 25-30%.

HARGA TIDAK SELARAS – Harga mereka tidak selaras dengan harga Emas di pasaran antarabangsa, dan ini akan menyebabkan berlakunya situasi dimana ketika harga Emas antarabangsa turun rendah, tetapi harga mereka tetap kekal tinggi.

Bermakna pembeli akan teraniaya, dan situasi ini memang benar-benar berlaku sejak harga Emas turun pada bulan September 2011 mencecah paras sehingga RM16x segram, tetapi harga mereka tetap berada sekitar RM195 – RM210 segram.

Saya sendiri telah melalui pengalaman membeli emas dari Kedai Emas ketika pertama kali membeli Emas Fizikal sebagai Pelaburan pertama saya, dan kekurangan diatas adalah hasil pengalaman yang saya lalui sendiri.

Setakat ini, saya membeli emas dan perak fizikal daripada Public Gold dan ciri2 serta kemudahan yang disediakan masih lagi yang terbaik dengan kemaskini harga yang selaras dgn harga emas dan perak antarabangsa dan kadar susut nilai produk emas yang terendah di Malaysia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Doa Solat Sunat Duha

"Ya Allah, sesungguhnya waktu duha itu waktu duhaMu, kecantikannya kecantikanMu, keindahannya keindahanMu, kekuatannya kekuatanMu, kekuasaannya kekuasaanMu, perlindungannya perlindunganMu.

Ya Allah. jika rezekiku masih di langit, turunkanlah; jika rezekiku di perut bumi, keluarkanlah, jika rezekiku haram, sucikanlah, jika rezekiku sukar, permudahkanlah, jika rezekiku jauh, dekatlah...

Limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh."
*Marilah kita sama-sama mengerjakan Solat Duha, sesungguhnya fadhilat solat ini ialah pintu rezeki kita akan terbuka luas, insyaAllah.
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CikguEmas.Com - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger