Home » » Perbandingan Antara Public Gold & Pamp Suisse

Perbandingan Antara Public Gold & Pamp Suisse

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Semoga rakan pembaca sekalian ceria dan bahagia berhujung minggu bersama famili tersayang. Petang tadi kami sefamili ke Parkson the Spring. Niat hendak belikan my daughter a new swimming suit. Swimming suit yang lama dah kecik. Opps salah...adek dah besar...dah tak muat dah :)

Sebenarnya dah hampir setahun kami tak pergi berenang di Stampark. Sempena cuti sekolah ni saya mula atur program famili...siap taip dalam excel lagi hehe...Kalau boleh setiap hujung minggu ada special program. Esok ni kami nak g swimming. Ingat lagi ke saya mcm mana nak berenang...Hmmm... tak pe esok kita try test :)

Ikmal & Dina in action in 2010

Kenapa saya dan suami beria-ria menghantar anak-anak berenang? Young parents, please share this :)

Sabda Nabi SAW : 

"Ajarlah anak-anakmu BERENANG dan memanah; dan perintahlah mereka supaya melompat di atas punggung kuda."  
~ Hadis Riwayat Ahmad


Saya tafsirkan hadis ini menggalakkan kita melibatkan anak kita dengan sukan bagi menyihatkan badan. Menunggang kuda sekarang bolehlah ditafsir sebagai belajar KEMAHIRAN...Kita juga digalakkan melengkapkan anak-anak kita dengan pelbagai kemahiran...contohnya naik basikal, menggunakan komputer...Opps...bukanlah main pc game sahaja...Ramai ibubapa sekarang bangga bila anak dah mula menggunakan komputer seawal 4 tahun. Tapi saya tidak akan bangga sekiranya anak-anak menggunakan komputer untuk bermain game sepanjang masa...Renung-renungkan...

Berbalik kepada cerita berenang tadi..Anak-anak kita satu hari nanti mungkin akan mengikuti program PLKN. Jika ditakdirkan begitu, sekurang-kurangnya kita kurang khuatir jika anak-anak kita terpaksa mengharungi air semasa latihannya. Sekurang-kurangnya mereka mampu mengapungkan diri untuk menyelamatkan diri sekiranya berlaku perkara yang tidak diingini. Nauzubillah...mintak dijauhkan...

Kebetulan di The Spring tadi lalu kat kedai Habib Jewel; kedai emas popular di Malaysia. Singgahlah kejap nak tengok harga emas. 


Pamp Suisse Gold Bar & Silver Bar di Habib Jewel

Emas Pamp suise 999 dijual dengan harga rm205/g di Habib Jewel hari ini. Hari ini mereka memberikan diskaun sebanyak rm5/g. Maksudnya katakan anda membeli 10g harganya sekitar rm2000.

Tq to Mr 'Salesman' di atas info tentang Pamp Suisse, Public Gold & Genneva.  Saya suka berurusan dengan salesman yang tidak biased dan tidak mendesak kita untuk membeli produknya seperti ini :)

Admin: Katakan kamek meli emas Pamp Suise kitak hari tok. Tetiba jak kmk terdesak and nak let go emas ya lusak, berapa rega kitak akan ambik?

Salesman: Kak, kita beli emas jongkong bukan untuk disimpan dalam masa yang singkat...simpan at  least 5 tahun. 

Admin: Benar...tapi katakan kamek terdesak, yalah orang kata malang sik berbau. Berapa rega kitak ambik?

Salesman: RM160/g

Now, berapakah spread Habib Jewel? 
(RM200 - RM160) x100% = 20%
                                                                                    200

Menurut kata salesman yang bertugas lagi, sejak isu Genneva baru-baru ini ramai pelabur emas Genneva jualkan emas mereka di Habib Jewel. 

Emas geneva harganya lebih mahal daripada harga semasa. Semasa masih beroperasi, Emas Genneva hanya akan diberi kepada pelanggan selepas at least seminggu selepas kontrak ditanda tangani. Selepas itu pelanggan dijanjikan keuntungan tetap yang dibayar pada setiap bulan. Kaedah ini memang jelas tidak menepati shariah mengikut UZAR.

Admin:      Berapa rega kitak beli emas Genneva ya?

Salesman: Kamek akan check puritynya dolok. Kamek makei densimeter nok macam di Bank Rakyat   ya. Mun puritynya 999, kamek beli balik dengan rega RM143/g. Lebih murah dari emas Pamp Suisse. Mun emas Public Gold pun kamek ambik dengan rega ya juak.

100g silver Pamp Suisse ini berharga RM650 pada 3 November 2012
Coraknya cantik kan...Corak Naga bersempena tahun Naga!
Tapi bila ditanya tadi silver ini sudah out of stok. Kalau kita nak beli, kita kena order dulu.


100g silver pertama my dear Muhd Ikmal...
Silver ini Ikmal beli menggunakan wang saku yang dikumpulnya sendiri sepanjang tahun 2012
Harga 100g silver Public Silver hari ini ialah RM381. Kalau dicampur transport charge RM20, maka harganya menjadi RM401. Masih lagi sangat murah berbanding Pamp Suisse tadi!


Harga emas Public Gold hari ini. Bandingkan dengan harga Habib Jewel. Any comment?

My comment, hasil interview ringkas dengan sales man tadi, saya simpulkan:

  • Harga emas PG lebih murah by 10% berbanding Habib Jewel as on today 3 November 2012
  • Spread PG lebih rendah, 10g spreadnya 8% sehingga yang paling kecil spreadnya iaitu 250g iaitu 4.5% sahaja. Lebih rendah spread lebih CEPAT dan lebih BANYAK lah untungnya. Perhatikan harga PG BUY emas PG 10g. RM1657...lebih tinggi daripada emas Pamp Suise tadi kan!
  • Emas Public Gold juga diterima oleh company lain. Jika ditakdirkan company PG tidak wujud lagi, syarikat emas seperti Habib Jewel masih lagi menerimanya. Jika Habib Jewel menerimanya, takkanlah kedai emas di negara lain menolaknya. Betul tak?
  • Untuk rakan-rakan pelabur emas Genneva, sekiranya anda tidak terdesak, Public Gold ada menyedia "Promosi X-Plan" di mana anda boleh trade in emas Genneva anda kepada Public Gold. Public Gold akan membeli emas 999 anda dengan harga PG BUY 10g. Merujuk kepada harga di atas, RM1657. Lepas tu anda boleh beli mana-mana produk PG. Cadangan saya, tukar dulu ke emas PG, target beli 10 dinar atau 250g. Harga akan naik pada bila-bila masa, bila harga naik nanti jualkan saja. Dan jika belian anda mencecah RM20k dalam 1 resit, anda layak menjadi Dealer PG secara automatik.
Cas transport untuk produk Public Gold di Sabah dan Sarawak. Perhatikan spread emasnya, berubah daripada 4.5% - 8%. Sekarang produk 10dinar dan 250g adalah hot item yang menjadi pilihan customer. Kenapa? Further reading this... "Kelebihan Jadi Dealer PG & Beli Emas Yang Rendah Spreadnya"


Harga 100g silver Public Silver hari ini
Percaya tak harga ini 40% lebih rendah berbanding Silver Pamp Suisse di atas? Kalau tak percaya try kira sendiri! Harga 1 kg silver Pamp Suisse hari ini ialah RM4400...bandingkan dengan 1 kg silver PS (Public Silver) Murah ke mahal?


Jika ada sebarang pertanyaan, saya sedia menjawabnya. 
Sesungguhnya untuk sukses dalam apa jua bidang kita perlu lengkapkan diri dengan ilmu. Bak kata perpatah cina yang di 'english' kan ini hehe...
"He who asks is a fool for ONE minute..but he who didn't ask is a fool FOREVER"

Ikhlas,

Cikgu Haryati Mohd Sarkawi
Authorised Priority Dealer PG014952
019-8899467 (boleh whatapps)
cgharyati@gmail.com







24 comments:

emaspgsarawak said...

hahaha! bok nak madah ada kwn kmk kerja sia. nah, terus ada muka nya lam gamba :) hehehe!

Pn. Haryati Mohd Sarkawi said...

Kwn kitak paduhal :)

Bgs layanannya, sik menyebelahi mana-mana pihak. Nya ada cerita tentang PG juak. Kmk molah mcm kmk sik tauk apa-apa pun tentang PG. Alhamdulillah my kids sik menyampok, mun ndak pecah rahsia haha!

Abuza Zaifarrudin Bin Hj. Zaini said...

nice one cikgu!! kmk pun pernah bertanyak di kedei lain di spring.. jawapan nya pun sama sejibik dgn yg Habib.. so terpulang kpd pembaca menilai dengan bijak dan mana yg lebih memberi manfaat dan kelebihan.. :)

Myzarafini Abdullah said...

Hahaha kwn kmk ya..Mohd Musa Bin Jolhip! hihihi

Insan Berdosa said...

thanks for being a good actor..

Pn. Haryati Mohd Sarkawi said...

MasyaAllah, kecik ajak dunia tok.
Siklah tauk rupa-rupanya kawan kepada kawan-kawan juak Sales Executive tek. Apapun tq so much atas ilmu yang dikongsikan. Sesungguhnya, lebih banyak ilmu kita, lebih rendah risiko kita. Jom sama-sama berusaha untuk lebih berjaya :)

banbzar rakyat said...

Pernyataan yg sangat2 bias dr seorg dealer pg ... yg gi beli pamp suisse kat habib jewel tu sapa suruh? Semua org tahu habib jual emas apa jenis pun memang mahal! Beli le dr mks , nubex atau org perseorangan ... murah gile berbanding pg yg premiumnye tinggi ntah apa2

banbzar rakyat said...

Pernyataan yg sangat2 bias dr seorg dealer pg ... yg gi beli pamp suisse kat habib jewel tu sapa suruh? Semua org tahu habib jual emas apa jenis pun memang mahal! Beli le dr mks , nubex atau org perseorangan ... murah gile berbanding pg yg premiumnye tinggi ntah apa2

banbzar rakyat said...

Sbg contoh skrg harga pg gold 100g = RM14,412 manakala harga mks 13,600 ... harga nubex utk pamp suisse now is 13,950 .... harga blh beli dr org awam dr 13,300 hingga 13,750 ... haha ini le perbandingan yg benar tanpa penipuan dan penyembuyian maklumat!

banbzar rakyat said...

Da le nak jual balik kpd harga we buy begitu jauh dr harga we sell .. berkurun le baru balik modal .. yg untung cuma dealer dan tokey cine

Faizah Abd Rahman said...

Tqvm for info

azam mahmood said...

Ada kaedahnya. Mau untung. Boleh hubungi utk info lanjut

Muhammad Hazim Ahmad Azman said...

Puan ada fb ke?

Jose Luis said...

Hello semua orang yang saya amat gembira yang mengambil lihat pada bukti besar saya bagaimana saya mendapat keinginan pinjaman saya Encik José Luis yang merupakan maneger José Luis Pinjaman Syarikat, saya ingin cepat menggunakan peluang ini untuk membiarkan semua orang tahu ini, am D. Carlos Bulgheronic dari Buenos Aires Agentina, saya cari pinjaman untuk memulakan perniagaan saya sendiri untuk menyokong perniagaan pertanian saya, perbelanjaan, jadi pergi dalam talian untuk mencari pinjaman apabila saya mendapati beberapa pemberi pinjaman yang menipu dan ditipu wang kecil saya dalam proses masa menjadi ii keliru tidak tahu apa lagi yang perlu dilakukan, kerana wang yang sedikit saya dengan saya dipimpin oleh mereka anak haram penipuan yang memanggil pemberi pinjaman kredit sebenar, jadi yang setia sebagai hari aku melayari Internet untuk mencari pekerjaan saya mendapati beberapa testimoni komen dalam forum D. Carlos, dan Puan Mary Lin dengan cara yang mereka terima bandar pinjaman bank mereka syarikat e-mel: joseluisloans@gmail.com, jadi saya memberitahu diri saya yang hendak Kuberikan ini percubaan kerana saya begitu takut tentang apa yang para peminjam yang lain lakukan kepada saya, jadi saya pergi ke hadapan saya mengambil alamat e-mel peribadi anda yang berada di dalam komen-komen dalam forum, jadi saya menghubunginya untuk memberitahu beliau bahawa saya telah dirujuk kepadanya oleh beberapa pelanggan yang menerima pinjaman mereka syarikatnya, D. Carlos, dan María lin jadi apabila dia mendengar bahawa beliau amat gembira dengan keadaan itu, jadi saya bahawa saya dalam syarikat yang betul kata di mana saya mendapatkan jumlah saya pinjaman keinginan, memberikan saya pinjaman borang permohonan peminjam untuk membentangkan dan belakang, Saya melakukan semua jadi, kerana maklumat yang diperlukan keseluruhan saya tentang saya, jadi saya mendapat terma-terma dan syarat-syarat semua syarikat anda berjalan lancar, tanpa kehilangan masa, tidak kurang daripada 24 jam saya telah dimaklumkan bahawa jumlah pinjaman saya daripada 9,000,000 sah dolar telah didaftarkan dan diluluskan oleh lembaga pemegang amanah pinjaman, jadi dalam proses masa itu saya begitu gembira apabila mereka berkata, saya sepatutnya menghantar mereka perbankan butiran, tetapi agak ragu-ragu untuk berbuat demikian saya berkata kami mempunyai keyakinan dan saya rasa bagi pemberi pinjaman ini dipanggil Encik Abraham memberikan mereka akaun bank jadi ia adalah menghairankan bahawa penerimaan dan menyedarkan bank saya bahawa akaun saya telah dikreditkan dengan jumlah $ 9.000.000 oleh Encik José Luis. Jadi segera menghantar e-mel yang saya terima pinjaman saya berjaya, jadi saudara-saudara di luar sana masih mencari syarikat pinjaman yang tulen saya akan memberitahu anda sila hubungi Encik José Luis dengan e-mel yang sama: joseluisloans@gmail.com dan saya tahu dia juga akan membantu dengan jumlah pinjaman saya ingin anda juga, e-mel mereka hari ini dan anda akan gembira anda lakukan. D. Carlos Bulgheronic dari Buenos Aires Agentina

Mrs aisha Bukafia said...

Hello semua, saya mrs aisha bukafia, saya ingin memberikan anda semua sekeping nasihat anda semua di sini tidak memohon pinjaman di mana-mana syarikat atau pemberi pinjaman di laman web ini, orang-orang di sini adalah palsu, penipu dan penipuan, walaupun sebahagian daripada keterangan di sini adalah semua palsu mereka adalah orang yang sama yang melakukan itu semua, mereka masih orang yang sama melakukannya. jadi sila berhati-hati untuk tidak jatuh yang tertipu atau menipu rakan-rakan Indonesia, saya menipu empat kali sekitar Rp10,000,000 juta bagi kos cukai dan kos insurans, tetapi selepas pembayaran saya saya tidak mendapat pinjaman saya, tetapi mereka meminta saya untuk membayar lagi dan lagi,

 Ia akan menarik minat anda untuk mengetahui bahawa ada undang-undang kewangan atau kaedah-kaedah kos ini mendapat pinjaman dari bank-bank, peminjam atau syarikat tetapi Allah bersyukur kerana saya kemudian menerima pinjaman sebanyak $ 100,000 daripada syarikat yang seorang kawan saya yang memperkenalkan saya dengan sebenar dan syarikat pinjaman dipercayai, (Emiliana WILSON pINJAMAN sYARIKAT), mereka syarikat terkemuka di Asia, mereka berada di sini untuk membantu kita semua yang telah scammed dan menipu, jadi jika anda memerlukan kredit pinjaman wang tulen lebih baik dan, sama memohon pada (Emiliana WILSON pINJAMAN SYARIKAT) atau jika anda mempunyai rakan-rakan dan memberitahu mereka untuk membantu anda untuk menghubungi mereka untuk pinjaman, okay, anda boleh mendapatkan yang sangat mudah untuk mendapatkan serendah 2% daripada pinjaman tanpa cagaran atau penjamin. Ini adalah e-mel mereka

(emilianawilson11@gmail.com) Anda boleh menghubungi mereka dengan aplikasi anda adalah baik dengan mereka anda akan mendapat pinjaman anda dalam masa 24 jam, asli cepat dan saya terpaksa membantu negara saya daripada penipuan, e-mel saya adalah (mrsaishabukafia@gmail.com) hubungan saya untuk maklumat lebih lanjut mengenai Emiliana WILSON PINJAMAN SYARIKAT, saya bersedia untuk membantu anda, Allah memberkati anda semua. NOTA all.PLEASE. NOTA, TIADA YURAN PEMINDAHAN, NO Bayaran CUKAI, NO YURAN INSURANCE) harta pemberi pinjaman atau syarikat itu tidak mengumpul charges.Allah ini memberkati kita YURAN PEMINDAHAN, YURAN NO CUKAI, NO YURAN INSURANCE) Lender sebenar Syarikat ATAU TIDAK mengumpul penutup caj penyanyi, lama hidup rakyat Malaysians negara kita dan lama hidup kepada orang yang baik di negara saya.

Nurliana Novi said...

Halo,
Saya Nurliana Novi saya ingin berbagi karya Allah yang baik dalam hidup saya kepada orang-orang saya yang mencari pinjaman di Asia dan bagian lain dari kata, karena ekonomi buruk di beberapa negara.
 Saat ini saya tinggal di jakarta di Indonesia. Saya seorang Janda dengan empat anak dan aku terjebak dalam situasi keuangan pada bulan Juli 2016 dan saya perlu untuk membiayai dan membayar tagihan saya
Saya adalah korban dari penipuan pemberi pinjaman 4-kredit, saya kehilangan begitu banyak uang karena saya mencari pinjaman dari perusahaan mereka. Aku hampir mati dalam proses karena saya ditangkap oleh orang-orang dari utang saya sendiri, sebelum saya dibebaskan dari penjara dan bahwa teman-teman saya menjelaskan situasi saya dan kemudian memperkenalkan saya ke sebuah perusahaan pinjaman yang ELINA JOHNSON PINJAMAN PERUSAHAAN reliabl.
Bagi orang-orang yang mencari pinjaman? Jadi Anda harus sangat berhati-hati karena banyak perusahaan pinjaman penipuan internet di sini, tapi mereka masih sangat nyata di perusahaan pinjaman palsu.
 Saya mendapat pinjaman saya dari ELINA JOHNSON PINJAMAN PERUSAHAAN Rp500.000.000 sangat mudah dalam waktu 24 jam yang saya diterapkan, jadi saya memutuskan untuk berbagi pekerjaan yang baik dari Allah melalui ELINA JOHNSON PINJAMAN FIRM dalam kehidupan keluarga saya. Saya meminta nasihat Anda jika Anda membutuhkan pinjaman Anda, silakan hubungi ELINA JOHNSON PINJAMAN PERUSAHAAN. menghubungi mereka melalui email:. (elinajohnson22@gmail.com)
Anda juga dapat menghubungi saya melalui email saya di (nurliananovi96@gmail.com) jika Anda merasa sulit atau ingin prosedur untuk memperoleh pinjaman.

Christian Calvin said...

Hello, nama saya adalah Kristian Calvin, mangsa penipuan di tangan peminjam palsu. saya telah kehilangan kira-kira RM6,000 kerana saya memerlukan modal yang besar sebanyak RM80,000. i hampir meninggal dunia, saya tidak mempunyai tempat untuk pergi. perniagaan saya telah dimusnahkan, dan dalam proses itu saya kehilangan suami saya dan anak saya saya tidak boleh berdiri ini berlaku lagi. pada bulan Jun 2016, saya bertemu dengan seorang rakan yang memperkenalkan saya kepada seorang ibu yang baik, Puan Olivia Daniel, yang akhirnya membantu saya mendapatkan pinjaman di sebuah syarikat. ibu yang baik saya ingin menggunakan kesempatan ini untuk mengucapkan terima kasih dan Allah terus memberkati anda. i juga suka menggunakan kesempatan ini untuk menasihati rakan-rakan Malaysia, bahawa terdapat banyak penipu di luar sana, jadi jika anda memerlukan pinjaman, dan ingin mendapatkan pinjaman yang cepat, hanya mendaftar melalui Puan Olivia Daniel melalui e-mel: (oliviadaniel93@gmail.com ). anda juga boleh menghubungi saya melalui e-mel ini: (christiancalvin200@gmail.com). jika anda mempunyai sebarang keraguan. sila dia adalah satu-satunya orang yang boleh dipercayai dan boleh dipercayai.
Terima kasih.

Blogger said...

Silver Gold Bull is your reputable silver & gold dealer. You will be provided with competitive, up-to-minute pricing and they will guarantee your gold & silver arrives to your door discreetly and safely.

Aasimah Aadila said...

aasamalekum, adakah anda memerlukan pinjaman, melakukan memerlukan pinjaman segera, adakah anda memerlukan pinjaman cepat, adakah anda memerlukan pinjaman peribadi, adakah anda memerlukan pinjaman yang besar, adakah anda memerlukan pinjaman perniagaan, Adakah anda memerlukan pinjaman untuk pelaburan terlebih dahulu, adakah anda memerlukan pinjaman jangka panjang, adakah anda memerlukan pinjaman jangka pendek, adakah anda mendapatkan pinjaman tidak bercagar, membayar pinjaman hari yang anda perlukan, adakah anda memerlukan hari yang buruk pinjaman, keseluruhan pinjaman ibu negeri yang saya perlukan, adakah anda mahu pinjaman kereta, adakah anda mahu Morgage pinjaman, adakah anda mahu pinjaman bercagar, adakah anda mahu pinjaman rumah, Kemudian firma pinjaman yang membawa kembali kita pakej yang serendah 1%, pinjaman tanpa faedah, anda bebas untuk mendapatkan anda pinjaman cepat, untuk merealisasikan matlamat anda pada tahun baru ini, semoga allah memberkati anda, inshaillah
e-mel kenalan <(aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com)
  DAPATKAN SEGERA ANDA, ANDA MENDAPAT PINJAMAN CEPAT DAN BESAR

hendi didi said...

Halo, nama saya hendi didi. Saya ingin menggunakan media ini untuk mengingatkan semua pencari pinjaman sangat berhati-hati karena ada penipuan di mana-mana. Beberapa bulan yang lalu saya tegang finansial, dan putus asa, saya telah menipu oleh beberapa pemberi pinjaman secara online, saya hampir kehilangan harapan sampai seorang teman saya di Medan merujuk saya ke pemberi pinjaman sangat handal untuk meminjamkan bernama pinjaman tanpa jaminan Mrs Devya Ajjaade dari Rp 853 juta dalam waktu kurang dari 2 jam tanpa penundaan pada tingkat bunga hanya 1%. Saya sangat terkejut ketika saya mendapat peringatan di ponsel saya saldo rekening bank saya dan menemukan bahwa nomor saya diterapkan untuk dikirim langsung ke rekening saya tanpa penundaan, karena itu saya berjanji saya akan berbagi kabar baik sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman mudah tanpa masalah. jadi jika Anda memerlukan pinjaman cepat, pinjaman besar dan pribadi apapun, menghubunginya melalui email: ^^^^devyajjaade.loanfirm@gmail.com^^^^^
untuk pertanyaan kontak saya adalah (hendidi01@gmail.com)

Anthony Yuliana Lenders said...

Apakah Anda mencari pinjaman? Atau apakah Anda menolak pinjaman oleh bank atau lembaga keuangan untuk satu atau lebih alasan? Anda memiliki tempat yang tepat untuk solusi pinjaman Anda di sini! Anthony Yuliana Lender memberikan pinjaman kepada perusahaan dan individu pada tingkat bunga rendah dan terjangkau dari 2%. Silahkan hubungi kami melalui e-mail hari ini melalui anthony.yulianalenders@gmail.com

WAHYUNI ELVIN said...

Hello semua orang yang melihat ini di seluruh dunia, terdapat banyak penipu dalam laman web ini, saya mempunyai berita baik untuk berkongsi. sila menyertai saya untuk menjadi gembira dan berterima kasih kepada syarikat pinjaman. Saya hanya mendapat pinjaman daripada yang sah ELINA JOHNSON LOAN FIRM. Ini adalah bagaimana saya mendapat hubungan mereka. Saya melihat keterangan Puan Nuliana Novi Indonesia di forum ini tentang bagaimana dia mendapat pinjaman daripada mereka dan dia telah memberikan e-mel kepada semua orang "elinajohnson22@gmail.com" mereka supaya saya segera melalui e-mel mereka dan mereka bertindak balas kepada e-mel saya, jujur, pada mulanya saya begitu banyak takut kerana saya telah kehilangan wang saya jadi bodoh sebelum ini. Tetapi, saya terkejut bahawa kurang daripada 3 jam selepas itu, pinjaman sebanyak RP 700,000,000, i digunakan untuk benar-benar dipindahkan ke akaun saya. Keseluruhan proses adalah mudah. dan pinjaman segera pada kadar 2% saya dapat cepat ada caj. Tiada penjamin diperlukan daripada saya. sehingga kini, saya masih sukar untuk mempercayai bahawa ia adalah benar. Saya fikir saya telah bermimpi apabila saya mendapat amaran dari bank saya. Sekarang hati saya penuh dengan kegembiraan. Nasihat saya adalah mudah untuk semua orang yang mencari keinginan yang ikhlas untuk mendapatkan jumlah pinjaman yang sah untuk memulakan perniagaan atau untuk membiayai projek adalah untuk e-mel mereka sekarang dan anda akan terkejut bagaimana saya terkejut. Saya hendak mengucapkan terima kasih Nuliana novi untuk memberikan sentuhan mereka dalam forum ini. Dan kendatipun kamu menyeru mereka dan mendapatkan pinjaman daripada mereka, sila menyebarkan berita baik supaya orang lain juga boleh mendapat manfaat. terima kasih, e-mel mereka lagi ^elinajohnson22@gmail.com
^, Nama saya adalah Wahyuni ​​Elvin Hubungi saya, di sini adalah e-mel saya wahyunielvin@gmail.com
 Nota: Semua yang penipu meminta yuran pendaftaran, berhati-hati, segala-galanya adalah satu penipuan. Semoga Allah memberkati anda semua
Terima kasih

Marcia Retnawati said...

Hello semua,
Nama saya Marcia Retnawati bandar Batan Miroto Semarang di Indonesia, saya mahu menggunakan medium ini untuk menasihati semua orang untuk memudahkan berhati-hati dalam mendapatkan pinjaman di sini, jadi banyak pemberi pinjaman pinjaman di sini adalah semua penipu dan mereka hanya di sini untuk menipu anda daripada wang anda, saya memohon pinjaman kira-kira 100 juta daripada seorang wanita di Malaysia dan saya kehilangan kira-kira 6 juta tanpa mengambil pinjaman, mereka meminta lagi dan lagi untuk kos, saya membayar hampir 6 juta masih saya tidak mendapat pinjaman,

Allah kemuliaan, saya bertemu dengan seorang rakan yang baru sahaja digunakan untuk pinjaman, dan dia mendapat pinjaman tanpa sebarang tekanan, jadi dia memperkenalkan saya kepada Puan Alicia Radu, dan saya memohon untuk 500 juta, saya fikir ia adalah jenaka dan penipuan, tetapi saya mendapat pinjaman saya dalam masa kurang daripada 24 jam hanya 2% tanpa cagaran. Saya amat gembira kerana saya telah diselamatkan daripada mendapat miskin.

jadi saya menasihati semua penduduk di sini yang memerlukan pinjaman untuk menghubungi
Puan Alicia Radu, melalui e-mel: aliciaradu260@gmail.com

Anda masih boleh hubungi saya jika anda memerlukan sebarang maklumat lanjut melalui e-mel: Marciaretnawati450@gmail.com

sekali lagi mengucapkan terima kasih kepada anda semua kerana membaca kesaksian saya dan Allah terus memberkati kita semua dan memberi kita kehidupan yang panjang dan kemakmuran

Hadija Boftem said...

Saya mahu semua orang untuk membaca mesej ini dengan teliti. Saya amat gembira untuk membuat kesaksian bagaimana saya mendapat pinjaman saya pemberi pinjaman kredit legit, saya telah menderita di tangan pemiutang internet palsu di laman web tertentu, saya telah digunakan di beberapa syarikat pinjaman di sini dan semua yang mereka lakukan adalah bertanya kepada saya untuk pembayaran dan selepas pembayaran, saya tidak akan mendapatkan pinjaman daripada mereka, mereka adalah orang-orang palsu dari England dan juga India. Saya dalam kesakitan kerana hutang saya, dan saya dibayar pembayaran lain untuk mendapatkan pinjaman untuk membuat saya hutang lebih besar. Saya gembira apabila rakan saya memberitahu saya bahawa dia mendapat pinjaman daripada internet, dia adalah orang yang memberitahu tentang Nicole Morgan daripada LOAN FIRM NICOLE MORGAN, dan saya memohon untuk pinjaman sebanyak 800 juta, saya mengikuti semua prosedur, Saya berfikir bahawa saya tidak akan mendapatkan pinjaman, tetapi saya amat gembira apabila pinjaman saya diluluskan dan dihantar terus ke dalam akaun bank saya dalam masa 2 hari menyapu. Saya telah membayar semua hutang saya sekarang dan saya mendapat kewangan yang stabil kerana saya menulis mesej ini. Jadi jika mana-mana anda berada di sini untuk memohon pinjaman, anda perlu menghubungi Nicole Morgan di e-mel beliau, mereka adalah satu-satunya pemberi pinjaman pinjaman sebenar, yang lain adalah palsu. Hanya ikut semua prosedur dalam Nicole Morgan dan saya memberi jaminan kepada anda bahawa anda akan mendapat pinjaman, bijak supaya anda tidak akan kehilangan wang seperti saya, hubungan ibu Nicole Morgan jika anda benar-benar memerlukan pinjaman nicolemorganloan@gmail.com
hubungi saya dan juga supaya saya boleh memberi maklumat lanjut dan guardiance hadijaboften2@gmail.com
Terima kasih.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Doa Solat Sunat Duha

"Ya Allah, sesungguhnya waktu duha itu waktu duhaMu, kecantikannya kecantikanMu, keindahannya keindahanMu, kekuatannya kekuatanMu, kekuasaannya kekuasaanMu, perlindungannya perlindunganMu.

Ya Allah. jika rezekiku masih di langit, turunkanlah; jika rezekiku di perut bumi, keluarkanlah, jika rezekiku haram, sucikanlah, jika rezekiku sukar, permudahkanlah, jika rezekiku jauh, dekatlah...

Limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh."
*Marilah kita sama-sama mengerjakan Solat Duha, sesungguhnya fadhilat solat ini ialah pintu rezeki kita akan terbuka luas, insyaAllah.
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CikguEmas.Com - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger