Home » » Lock Harga Untuk Menjual Emas PG bila harga target tercapai

Lock Harga Untuk Menjual Emas PG bila harga target tercapai


Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Isnin 2 hari sudah, saya hantarkan emas yang saya lock harga nya pada hari Sabtu 24/11 untuk jual balik secara online. Inilah keistimewaan Public Gold. Bila harga murah, kita boleh lock harga untuk beli. Bila harga dah tinggi dan kita perlukan duit, kita pun boleh lock harga untuk menjualkannya. Yang bestnya proses lock ini kita boleh buat bila-bila masa. Hatta, jam 2 jam 3 pagi pun boleh lock! Oppss...lupa pulak nak bagi tau. Kalau nak lock kan harga emas/ perak Public Gold ini, rakan-rakan pembaca perlu register sebagai pelanggan Public Gold dulu. Bagaimana caranya? Ha, KLIK saja di sini untuk video nya.

"Bagaimana Mendaftar Sebagai Pelanggan Public Gold?"


24 November 2012 Ahad jam 2.34am, kebetulan harga target saya tercapai. Maka saya pun lock jual balik kepada Public Gold secara online. Nak guna cara sms pun boleh...just ask me ok :)
Tak perlu, tunggu di pintu kedai. "Kedai emas PG" bukak 24 jam, 365 hari setahun!


Ada masa nanti saya buatkan video Cara Lock Harga Emas Online. Setakat ini saya dah uploadkan 4 video di YOUTUBE CikguEmas.com. Bolehlah rakan-rakan view secara online. Semoga siri video ini boleh membantu rakan-rakan dan menambah ilmu pelaburan emas agar tidak terjebak dalam skim ponzi yang memang sah-sah tidak menepati shariah. Yalah, rezeki kita nak bagi anak isteri makan...pastikan HALAL...bukan main-main ni...rezeki halal bila menjadi darah daging, insyaAllah akan melahirkan mukmin yang hatinya bersih dan tinggi kebergantungannya kepada Allah yang satu. InsyaAllah.

En Thomas sedang menyiapkan dokumen Buy back saya. 
InsyaAllah dalam masa 24 jam, Public Gold akan bank in cash ke akaun saya.

Perhatikan, saya lock jual 20g Gold bar PG pada 24/11/2011 iaitu Hari Sabtu. Oleh kerana office PG tak buka pada hari Ahad, maka saya menghantar emas ke PG Branch pada hari Isnin 26/11/12.

Dan...taraaaa! Perhatikan akaun maybank2u saya, PG dah bank in RM3499 ke akaun saya tepat pada keesokan harinya iaitu 27/11/12. Simple saja kan :)

Hmm...kesimpulannya, emas ini macam cash jugak. Boleh letgo bila2 masa :)
Cash money biasanya kita simpan di bank atau ASB atau di mana-mana unit trust.
Bila kita perlukan cash, kita withdraw...isi borang keluarkan duit dari bank.
Bezanya jika kita menukarkan cash kita ke bentuk emas fizikal, nilai duit kita akan kekal sama.
Apa yang saya maksudkan dengan nilai duit kekal sama?
Jumlah barang / perkhidmatan kita boleh beli tetap sama. Kenapa? Sebab, emas ini kalis inflasi. Sedangkan wang kertas kita di bank sentiasa dimakan inflasi.

Saya ulang sekali lagi:
"Treat Gold as cash. Beli emas sekerap yang mungkin. Bila perlu duit, jualkan ia.
Q: Mun dah camya, apalah guna nyimpan emas? Bagus simpan duit ajak...
A: Emas kalis inflasi. Rega barang nait, rega emas sure nait.
Maksudnya, mun simpan duit dlm bentu emas FIZIKAL, bila kita jual, kenaikkan harganya memastikan kita tetap untung berganda jika nak dibanding komisen di bank :)"

Jika anda ingin membeli emas/perak PG, segera hubungi saya.
Bersama kita melindungi nilai wang hasil titik peluh kita :)
Haryati Mohd Sarkawi
 019-8899467 (whatsapp boleh juga :)

1 comments:

Blogger said...

LIVE WEBCAM MODELS NEEDED!
PROFIT OVER $10,000 EVERY WEEK.
BECOME A BONGA MODELS CAM MODEL TODAY!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Doa Solat Sunat Duha

"Ya Allah, sesungguhnya waktu duha itu waktu duhaMu, kecantikannya kecantikanMu, keindahannya keindahanMu, kekuatannya kekuatanMu, kekuasaannya kekuasaanMu, perlindungannya perlindunganMu.

Ya Allah. jika rezekiku masih di langit, turunkanlah; jika rezekiku di perut bumi, keluarkanlah, jika rezekiku haram, sucikanlah, jika rezekiku sukar, permudahkanlah, jika rezekiku jauh, dekatlah...

Limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh."
*Marilah kita sama-sama mengerjakan Solat Duha, sesungguhnya fadhilat solat ini ialah pintu rezeki kita akan terbuka luas, insyaAllah.
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CikguEmas.Com - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger