Home » » Cara Lock Harga Emas Secara Online & Sistem Pesanan Ringkas (SMS)

Cara Lock Harga Emas Secara Online & Sistem Pesanan Ringkas (SMS)

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Alhamdulillah, saya semakin mahir menggunakan software video capture. Di samping untuk bisnes emas, InsyaAllah next year saya boleh buat recording untuk pengajaran dan pembelajaran pelajar-pelajar saya di sekolah. So, bila2 ada meeting / kursus di luar, bolehlah mintak lab Assistant saya, En Shahlan untuk mainkan videonya. Saya nak puji Lab Assistant saya ni. So far I love working with him. Kalau saya mampu bagi anugerah, saya akan bagi anugerah khidmat cemerlang every year untuknya :)

Satu lagi, untuk rakan guru, kita boleh pelbagaikan cara p&p kita dengan menggunakan video seperti ini. Once a while let the computer talk. Katakan kita buat video latihan...pasangkan video utk paparkan soalannya, then pause. Bagi masa 5 minit untuk pelajar jawab. Dalam masa yang sama kita boleh walk around the class utk semak kerja pelajar. Then, on semula video. Kalau ada wireless mouse lagi best. Boleh control dari jauh. Itulah yang saya praktikkan selama ini. Work smart :)

But wait. Siapa yang mengajarkan saya cara menggunakan video ini? My 12 years old son! Muhd Ikmal Hakimi. Alhamdulillah, Ikmal is indeed a genius boy in IT. Inilah dialog saya dengan Ikmal...

Mama: Subhanallah, Ikmal memang genius sayang. Mama puji bukan kerana Ikmal anak mama. Mun anak orang lain dgn kebolehan yang sama pun mama akan puji juak.

Ikmal: *senyum dan matanya pasti bersinar...tenang hati mama nanggarnya :) *

Mama: Mal...Mesti ada sebab Allah berik kelebihan tok kat Ikmal. Allah sik jadikan sesuatu sia-sia. Mesti ada sebabnya sayang...

Ikmal: *Mata Ikmal makin besar...hehe* 

Mama: Ikmal mesti gunakan ilmu yang Allah berik ya dengan cara yang BIJAK. Mudahan jak oneday kelak Ikmal akan menjadi MUKMIN ENTERPRENUR yang boleh mewujudkan peluang pekerjaan kepada orang lain. Amiin...Dah enterpreneur mukmin, bolehlah Ikmal polah activity Islamic...contohnya Solat Duha sebelum start kerja :)

Dah mula melalut dah saya...Baiklah, kita cerita tentang emas pulak.
Semalam saya dah uploadkan satu lagi video dalam KOLEKSI VIDEO CIKGU EMAS di YOUTUBE.

Cara Lock Harga Secara Online & SMS


Saya juga sudah letakkan link ke Youtube Cikgu Emas, di ruang atas sekali website ini. Klik sahaja tajuk yang berkenaan. Semoga Video ini boleh membantu rakan-rakan dalam pelaburan emas ini.

Video terkini saya boleh memberi langkah-langkah jelas bagaimana cara untuk kita Lock Harga Emas Secara Online ataupun secara sms. Untuk makluman, Pelanggan Public Gold yang berdaftar boleh membeli / menjual / lock harga emas PG secara online pada bila-bila masa 24jam, 365 hari setahun TANPA perlu bantuan dealer. Maka, jika harga target tercapai pada jam 4 pagi, anda tidak perlu mengejutkan dealer untuk lock harga.

Untuk membolehkan anda menggunakan perkhidmatan online ini anda perlu mendaftar sebagai pelanggan Public Gold dahulu. Bagaimana caranya? Klik di sini:

Cara Daftar Sebagai Pelanggan Public Gold


Saja letakkan gambar emas 250g yang saya pinjamkan daripada Saudara Wazir TokeyEmas semalam.
Bagi motivasi bila nampak kilauannya :)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Doa Solat Sunat Duha

"Ya Allah, sesungguhnya waktu duha itu waktu duhaMu, kecantikannya kecantikanMu, keindahannya keindahanMu, kekuatannya kekuatanMu, kekuasaannya kekuasaanMu, perlindungannya perlindunganMu.

Ya Allah. jika rezekiku masih di langit, turunkanlah; jika rezekiku di perut bumi, keluarkanlah, jika rezekiku haram, sucikanlah, jika rezekiku sukar, permudahkanlah, jika rezekiku jauh, dekatlah...

Limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh."
*Marilah kita sama-sama mengerjakan Solat Duha, sesungguhnya fadhilat solat ini ialah pintu rezeki kita akan terbuka luas, insyaAllah.
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CikguEmas.Com - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger