Home » , , , » Panduan Membuat Jualan Kepada Public Gold

Panduan Membuat Jualan Kepada Public Gold

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera,

Semoga rakan-rakan berbahagia selalu hendaknya. Sempena harga emas yang makin naik ini, artikel oleh Sifu Faizan Pelabur Jutawan ini pastinya boleh membantu semua pelanggan dan dealer Public Gold untuk mula menuai hasil dengan menjual balik emas yang dibeli. Setelah sasaran realistik anda tercapai, maka anda boleh menjual balik emas anda dengan mengikuti langkah berikut.

1- Login Ke Akaun Public Gold Anda. 
Jika anda masih tiada akaun, sila buat pendaftaran untuk membuka akaun terlebih dahulu


2- Pilih Menu “Order” 
Klik Pada Bahagian “Place Sellback”

3- Masukkan Kuantiti Item Pada Nama Produk Yang Ingin Dijual Semula. 
Kemudian Pilih Cawangan Untuk Anda Hantar Produk Tersebut. 
Jika Ada Sebarang Makluman, Sila Nyatakan Dalam Ruangan Yang DIsediakan, Jika Tiada Biarkan Kosong dan Teruskan Dengan Langkah Seterusnya. 

Untuk makluman, jika kita sudah lock harga untuk dijual semula kepada Public Gold, kita MESTI menghantar produk kepada branch yang sudah dipilih tadi dalam masa 24 jam. Jika harga BUY BACK esoknya turun ataupun naik, kita masih menjualnya dengan harga yang sudah di lock tadi.

Baru-baru ini rakan saya telah mendapat keuntungan sebanyak ~5% hanya dalam masa 2 bulan lebih sahaja. Beliau membuat belian 5 dinar pada hujung bulan Jun dengan harga RM3489 dan menjualnya pada 22 September dengan harga RM3660.00. Mungkin ada yang berkata, "Ala...5% aje..." Tapi jika 5% dalam masa 2 bulan adalah satu keuntungan. Bandingkan dengan Bonus ASB...sekitar 7-8% setahun. Apa maksud SETAHUN di sini? SETAHUN maksudnya wang anda MESTI disimpan dalam akaun ASB tersebut dalam masa 12 bulan...juka ada berlaku keluar-masuk wang, walaupun jumlah pada bulan pertama dan akhirnya sama, anda TIDAK akan mendapat peratus pulangan maksimum tersebut. Sila klik di sini untuk Panduan Cara Kiraan Dividen Bonus ASB. Bayangkan sahaja jika rakan saya membuat urusan jual-beli emas PG beberapa kali dalam masa 1 tahun, tidak kah beliau boleh mencapai pulangan melebihi 10% setahun. Jika beliau boleh, kenapa bukan anda?? Jom sertai kami dalam pelaburan emas yang selamat ini. InsyaAllah pasti menguntungkan!

Anda mungkin berminat bagaimana saya boleh mencapai keuntungan hampir 15% dalam masa 6 bulan pertama tahun ini (ketika harga emas di paras yang sangat rendah!)

Sila hubungi saya dengan segera untuk khidmat nasihat yang ikhlas dan telus.
Semoga kita sama-sama berjaya. Amin.

HARYATI MOHD SARKAWI
Authorised Priority Dealer Public Gold
019-8899467 (boleh whats apps)
cgharyati@gmail.com

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Doa Solat Sunat Duha

"Ya Allah, sesungguhnya waktu duha itu waktu duhaMu, kecantikannya kecantikanMu, keindahannya keindahanMu, kekuatannya kekuatanMu, kekuasaannya kekuasaanMu, perlindungannya perlindunganMu.

Ya Allah. jika rezekiku masih di langit, turunkanlah; jika rezekiku di perut bumi, keluarkanlah, jika rezekiku haram, sucikanlah, jika rezekiku sukar, permudahkanlah, jika rezekiku jauh, dekatlah...

Limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh."
*Marilah kita sama-sama mengerjakan Solat Duha, sesungguhnya fadhilat solat ini ialah pintu rezeki kita akan terbuka luas, insyaAllah.
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CikguEmas.Com - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger