Home » , , » Senarai syarikat pelaburan emas yang tidak di iktiraf Bank Negara Malaysia

Senarai syarikat pelaburan emas yang tidak di iktiraf Bank Negara Malaysia

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera,

5th Ramadhan. Semoga semua rakan-rakan berada dalam keadaan yang sihat dan ceria. Untuk yang muslim, semoga ibadah puasa tahun ini dapat dijalankan dengan jayanya. teringat kata-kata kawan saya, "Kamek nak madah ngan student bulan tok kamek nak puasa 'marah'..." Kawan saya ini bukan beragama Islam. Kagum jugak saya. Kita yang muslim ini pun ramai yang hanya menahan lapar dalam bulan Ramadhan ini. Marahnya TAK! So saya seru rakan-rakan untuk mula berubah, bukan sahaja berpuasa setakat menahan lapar dahaga tetapi juga menahan nafsu mata, nafsu telinga dan lain-lain...Semoga amalan kita semua diterima oleh Allah swt. Juga mohon untuk mendoakan keselamatan saudara kita di Palestin dan Myanmar (isu Rohingya).


Kerajaan haram Israel telah meluluskan pembinaan 20,000 unit rumah baru dalam kawasan jajahan Baitulmaqdis
SUMBER: Palestinkini

rohingya 
Jom kita sama-sama doakan keselamatan mereka....

Hari ini saya nak share artikel olen Saudara Hafizul Hakim. Satu ingatan buat rakan-rakan yang baru nak berkecimpung dalam pelaburan emas dan perak ini. 2 minggu lepas majlis fatwa sudah mengumumkan bahawa Pelaburan emas Genneva Malaysia tak sah

Link dari Bank Negara Malaysia: Click Here

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Doa Solat Sunat Duha

"Ya Allah, sesungguhnya waktu duha itu waktu duhaMu, kecantikannya kecantikanMu, keindahannya keindahanMu, kekuatannya kekuatanMu, kekuasaannya kekuasaanMu, perlindungannya perlindunganMu.

Ya Allah. jika rezekiku masih di langit, turunkanlah; jika rezekiku di perut bumi, keluarkanlah, jika rezekiku haram, sucikanlah, jika rezekiku sukar, permudahkanlah, jika rezekiku jauh, dekatlah...

Limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh."
*Marilah kita sama-sama mengerjakan Solat Duha, sesungguhnya fadhilat solat ini ialah pintu rezeki kita akan terbuka luas, insyaAllah.
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CikguEmas.Com - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger