Home » , , , » Tips membeli emas: Atasi 6 rasa TAKUT anda!

Tips membeli emas: Atasi 6 rasa TAKUT anda!

Assalamualaikum wbt & Salam Satu Malaysia,


Semoga pagi Ahad ni, rakan-rakan lebih ceria. Usah difikirkan dulu esok hari ISNIN :) Satu kesalahan umum kita termasuklah saya ialah susah hati sebelum tiba masanya. Jom kita sama-sama cuba untuk appreciate the moment that we have seadanya...


Pagi ini ada message menarik di facebook saya:

Artikel yang dimaksudkan ialah artikel menarik oleh rakan dealer saya iaitu Saudara Azrul Azmil Perali...Semoga Saudara Azrul terus kaya dan berbahagia kerana ikhlas berkongsi ilmunya. Saya akan cuba translate Bahasa Sarawak ya ke Bahasa Malaysia ok...Tapi kamek akan tambah sikit ngekot ilmu saya yang seadanya :)

Menurut Saudara Azrul dan pengalaman saya sendiri, memang 100% umum tahu yang emas dan perak memang bernilai dan berharga. Buktinya, setiap kali kita nak beli harga emas. Kita pasti terdetik dalam hati, "Mahalnya!" Hari ini emas berharga sekitar RM180 per gram. 10 tahun lepas ketika harga emas sekitar RM33 per gram pun, orang yang membeli pada masa itu kata mahal. Tapi sekarang? Kita kata RM33/gram : MURAH! Begitulah senario pada hari ini. Kita masih kata MAHAL. Dalam masa 5 tahun akan datang, kita akan berebut-rebut membeli jika ada orang nak jual dengan harga RM180/gram! Hahaha...begitulah manusia yang lambat sedar...Kenapa lambat sedar? Sebab kurang ilmu dan sangat TAKUT beberapa faktor...teruskan bacaan anda...

OKlah saya ringkaskan 6 jenis keTAKUTan orang ramai tentang pelaburan emas FIZIKAL ini. Kenapa saya kata emas FIZIKAL. Hanya emas FIZIKAL yang menepati salah satu syarat urusniaga emas dalam syariah. Sebagai muslim, pastinya kita nakkan rezeki yang halal. Kenapa? Rezeki yang halal BERKAT. Apa tanda BERKAT? Hidup kita bahagia, hati kita senang, kesihatan kita di tahap yang baik, anak kita sihat dan mudah mendapat ilmu...Tapi kalau masih jugak berdepan dengan masalah setelah memastikan rezeki halal, hmmm...mungkin Allah nak uji kita...Jika Allah uji kita bermaksud Allah sayangkan kita...Fikir-fikirkan...Sila klik link ini untuk lebih info: TEMPAT SELAMAT SIMPAN EMAS ANDA! 


Emas PG telah memenangi award baik di dalam negeri mahupun di peringkat antarabangsa. Sila klik di link ini untuk lebih info: PUBLIC GOLD AWARD 


Public Silver 500g dengan nombor siri P004830 dan P004831 siap tercatat 
pada sijil dan bar sebagai satu tanda security.

20g PG bullion dengan no. siri. Maaf kamera saya tak dapat no. siri yang jelas pada gold bar. Saya akan edit gambar ini setelah dapat gambar yang lebih jelas.


Boleh layari laman web baitulmal Sarawak untuk lebih info: BAITULMAL SARAWAK 


Semoga post saya pada kali ini akan memberikan lebih confidence kepada rakan-rakan yang masih khuatir tentang perlaburan emas ini. Now: ILMU sudah ADA, TAKUT sudah TIADA. 
Sila hubungi saya untuk lock emas pertama anda. 
Walau di mana anda berada, saya masih boleh menyediakan service LOCK HARGA & KHIDMAT NASIHAT sebaik yang mungkin.

IKHLAS,
HARYATI BINTI MOHD SAKRAWI
019-8899467 / 019-8868494
cgharyati@gmail.com
Facebook: Haryati Mohd Sarkawi

1 comments:

emaspgsarawak said...

Stunning! :) kmk redirect artikal ktk rah artikal kmk utk reference semua ok. Thank you utk translate :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Doa Solat Sunat Duha

"Ya Allah, sesungguhnya waktu duha itu waktu duhaMu, kecantikannya kecantikanMu, keindahannya keindahanMu, kekuatannya kekuatanMu, kekuasaannya kekuasaanMu, perlindungannya perlindunganMu.

Ya Allah. jika rezekiku masih di langit, turunkanlah; jika rezekiku di perut bumi, keluarkanlah, jika rezekiku haram, sucikanlah, jika rezekiku sukar, permudahkanlah, jika rezekiku jauh, dekatlah...

Limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh."
*Marilah kita sama-sama mengerjakan Solat Duha, sesungguhnya fadhilat solat ini ialah pintu rezeki kita akan terbuka luas, insyaAllah.
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CikguEmas.Com - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger