Home » » Sara 1M beri pulangan RM13,000

Sara 1M beri pulangan RM13,000

Oleh SHAH NIZAM OMARNOH (tiga dari kanan) merasmikan Skim Amanah Rakyat 1Malaysia (SARA 1Malaysia) Peringkat Negeri Selangor sambil diperhatikan oleh Hamad Kama (dua dari kanan) di Tanjung Karang, Kuala Selangor semalam.KUALA SELANGOR - Sebanyak 100,000 isi rumah yang membuat pelaburan melalui Skim Amanah Rakyat 1Malaysia (Sara 1M) dijangka memperolehi pulangan pelaburan sekurang-kurangnya RM13,000 selepas tempoh lima tahun pinjaman.
Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Permodalan Nasional Berhad (PNB), Tan Sri Hamad Kama Piah Che Othman berkata, pulangan pelaburan itu akan diperoleh sekiranya mereka tidak membuat sebarang pengeluaran.
"Bukan sahaja kadar bayaran bulanan yang rendah, RM84 mereka turut mendapat insentif bulanan sebanyak RM134 dalam bentuk unit-unit tambahan.
"Dalam masa lima tahun, jika mereka tidak mengeluarkan pelaburan yang dibuat, isi rumah ini akan dapat sekurang-kurangnya RM13,000 selepas lima tahun," katanya.
Ikuti berita selanjutnya di Kosmo! hari ini.
Untuk cara perlaburan yang lebih terperinci, Sila Rujuk http://beritasemasa.com/sara-1malaysia-skim-amanah-rakyat


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Doa Solat Sunat Duha

"Ya Allah, sesungguhnya waktu duha itu waktu duhaMu, kecantikannya kecantikanMu, keindahannya keindahanMu, kekuatannya kekuatanMu, kekuasaannya kekuasaanMu, perlindungannya perlindunganMu.

Ya Allah. jika rezekiku masih di langit, turunkanlah; jika rezekiku di perut bumi, keluarkanlah, jika rezekiku haram, sucikanlah, jika rezekiku sukar, permudahkanlah, jika rezekiku jauh, dekatlah...

Limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh."
*Marilah kita sama-sama mengerjakan Solat Duha, sesungguhnya fadhilat solat ini ialah pintu rezeki kita akan terbuka luas, insyaAllah.
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CikguEmas.Com - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger