Home » » Anak diugut ah long kerana hutang bapa

Anak diugut ah long kerana hutang bapaSEE TECK menunjukkan gambar bapanya dan ugutan yang dibuat ah long di Kuala Lumpur baru-baru ini.


KUALA LUMPUR - Seorang jurujual dan dua adik-beradiknya terpaksa hidup dalam ketakutan sejak lebih enam bulan lalu selepas diancam ah long ekoran hutang bapanya yang berjumlah kira-kira RM10,000.
Su See Teck, 28, yang merupakan anak kedua daripada tiga beradik itu mendakwa bapanya berhutang dengan lebih daripada lima ah long sejak awal tahun lalu ekoran tabiatnya yang suka berjudi.
"Selama ini kami tidak tahu yang dia berhutang dengan ah long sehinggalah dia menghilangkan diri pada Mei tahun lalu," katanya di Pejabat Biro Pengaduan dan Perkhidmatan Awam MCA di sini baru-baru ini.
Ikuti berita selanjutnya di Kosmo! hari ini.
Untuk Iktibar:

Astaghfirullah....Ibu bapa sepatutnya pandai menguruskan kewangan keluarga. Janganlah kita terjerumus dalam perkara seperti ini. Rancang perbelanjaan berhemat. Jangan sampai berhutang dengan ALONG walaupun kadang kita fikir hutang kita adalah untuk mengurangkan tanggungan keluarga. Kalau perlu berhutang, cari ilmu dahulu. Pergilah ke institusi kewangan yang rendah kadar chargenya...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Doa Solat Sunat Duha

"Ya Allah, sesungguhnya waktu duha itu waktu duhaMu, kecantikannya kecantikanMu, keindahannya keindahanMu, kekuatannya kekuatanMu, kekuasaannya kekuasaanMu, perlindungannya perlindunganMu.

Ya Allah. jika rezekiku masih di langit, turunkanlah; jika rezekiku di perut bumi, keluarkanlah, jika rezekiku haram, sucikanlah, jika rezekiku sukar, permudahkanlah, jika rezekiku jauh, dekatlah...

Limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh."
*Marilah kita sama-sama mengerjakan Solat Duha, sesungguhnya fadhilat solat ini ialah pintu rezeki kita akan terbuka luas, insyaAllah.
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CikguEmas.Com - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger