Home » » Emas & Skim Cepat Kaya???

Emas & Skim Cepat Kaya???

 Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera,
Baru sebentar tadi kawan saya call bertanyakan tentang satu lagi company yang menjual emas. Nama company? Kawan saya tak mahu bagi. Cuma katanya company itu menjual emas dalam bentuk gandaan 50g. Harga yang ditawarkan RM202.00 per gram. Kalau 50g, harganya RM10,100.00. Setiap bulan selama 4 bulan pembeli akan dijanjikan bonus sebanyak 2.5%. Selapas 4 bulan tersebut, pembeli diberi pilihan untuk menjual emas tadi kepada company dengan harga yang sama iaitu RM10,100.00.
4 bulan dapat bonus 2.5%, bunyi macam best je kan...Hmmm...Mana lebih untung: 
a) membeli 50g emas Public Gold tapi takde bonus bulan-bulan 
ATAU 
b) membeli 50g emas Syarikat "X" dengan tawaran bonus 2.5% selama 4 bulan? 

Mari kita buat kiraan. Daripada maklumat yang diberi, saya boleh buat kesimpulan begini jelah...
Syarikat "X" ini menawarkan harga RM10,100.00 untuk 50g emasnya dan bonus 2.5% daripada harga belian tadi selama 4 bulan.                                                                                                                                      
Maka Bonus Setiap bulan Syarikat "X" = RM10,100.00 x 2.5% = RM 252.50                                                                                     Jumlah bonus selama 4 bulan = RM 252.50 x 4 = RM1010.00
Untuk Emas Public Gold (PG) pula, sila rujuk harga di atas. 
Harga 50g emas PG sekarang RM8821.00                        

Mari kita buat kiraan,                                                                                                                              Beza Harga 50 g emas PG dan Syarikat "X"  = RM10,100 - RM8821.00  = RM1279
Beza harga emas pun dah dapat cover dah bonus 2.5% (selama 4 bulan tadi) tadi! Dah nampak muslihatnya di situ. Nak jual nanti ikut harga 4 bulan lepas...sedangkan harga emas sentiasa berubah dan kebiasaannya meningkat. Inilah kelebihan membeli emas di Public Gold. Selain daripada pelanggan menikmati kenaikan harga emas mengikut harga dunia, spreadnya juga rendah. Public Gold juga sedia membeli balik mengikut harga semasa walaupun emas itu calar atau bengkok!
Nah! Mana offer yang lebih MURAH dan lebih BERBALOI? Offer Harga PG atau offer Syarikat "X" tadi? Setelah ada ilmu ini, segeralah bertindak. Janganlah terjerumus dalam "Scam"...Untuk mengelakkan kita terpedaya, tambahkan ILMU tentang pelaburan ini. Satu caranya ialah dengan melawat blog saya setiap hari...Saya akan cuba update setiap hari, insyaAllah. Harapan saya semoga kita mendapat ilmu yang bermanfaat. Sesungguhnya yang baik itu datangnya daripada Allah swt, yang buruk itu tidak lain daripada kelemahan saya sendiri.
Sila KLIK DI SINI untuk ORDER & LOCK HARGA EMAS/SILVER anda!
atau
Segera hubungi kami melalui sms/call di 019-8899467 / 019-8868494
atau email di cgharyati@gmail.com


Berikut ialah satu berita tentang Skim Cepat Kaya Emas oleh Syarikat "G" tidak berapa lama dahulu. Sama-samalah kita mengambil iktibar...

Latest Update: 10 September 2011
Dear Sir,
We refer to your enquiry below.
Please be informed that the company has not been licensed by the Securities Commission Malaysia (“SC”) thus, is not authorized nor approved under the securities laws to deal in securities, trade in futures contracts, advise on corporate finance, provide investment advice, financial planning and/or fund management services related to capital market products.
Our review of the company’s activities revealed no element of dealing insecurities, investment advice or fund management related to securities as defined under the Capital Market and Services Act 2007. As such, the company and its activities do not fall under the purview of the SC.Should you feel that the company is offering investment in securities of any kind, you are encourage to submit the relevant information to us.
As the company is offering investment in gold and there is also anelement of illegal deposit taking, you may want to refer this to Bank Negara Malaysia (“BNM”).You are advise to contact En. Abdul Aziz of Special Investigation Unit, BNM at 03-2698 8044 for further clarification on this matter and should you have any information on the company’s activity, you are encourage to submit the same to BNM.
A list of status of cases investigated by BNM (including Genneva Sdn Bhd)can be accessed on the following link:
http://www.bnm.gov.my/microsites/fraudalert/0301_status.htm
Please be advised to remain vigilant and responsible at all times and take the necessary steps (including seeking the advice of the relevant professional adviser) to verify whether the company or any individual involved is licensed by the appropriate regulator for the activities being carried out or services offered.
Should you require further clarification from the SC, you may contact any of our officers at 03-6204 8999.
Thank you.
Yours faithfully,
Mohd Sahrilnizam Mohd Amin
Investor Affairs & Complaints
Securities Commission Malaysia

SOURCE: PGS 

1 comments:

Pn. Haryati Mohd Sarkawi said...

Apa pandangan rakan-rakan sekalian terhadap isu di atas? Jika ada yang pernah terpedaya dengan skim cepat kaya ini, sudi-sudikanlah berkongsi dengan kami. Semoga ianya boleh dijadikan sempadan. TQ

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Doa Solat Sunat Duha

"Ya Allah, sesungguhnya waktu duha itu waktu duhaMu, kecantikannya kecantikanMu, keindahannya keindahanMu, kekuatannya kekuatanMu, kekuasaannya kekuasaanMu, perlindungannya perlindunganMu.

Ya Allah. jika rezekiku masih di langit, turunkanlah; jika rezekiku di perut bumi, keluarkanlah, jika rezekiku haram, sucikanlah, jika rezekiku sukar, permudahkanlah, jika rezekiku jauh, dekatlah...

Limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh."
*Marilah kita sama-sama mengerjakan Solat Duha, sesungguhnya fadhilat solat ini ialah pintu rezeki kita akan terbuka luas, insyaAllah.
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CikguEmas.Com - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger