Home » » Dividen & Bonus ASB - "Double WOW"...Emas-???

Dividen & Bonus ASB - "Double WOW"...Emas-???

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera,Sesiapa nak invest in ASB sila pergi ke bank...tetapi sesiapa yang nak invest in GOLD yang JAUH lebih menguntungkan boleh sms/email kepada saya: 


1. Nama Penuh 
2. I.C. 
3. Email 
4. No. hp 
5. Item nak beli & harga semasa (rujuk sebelah kanan) 6.Payment Method (Full Payment/ Easy Payment (Rujuk atas) 
7. Branch Nak collect 

20/12/11-Kosmo Online

Agihan pendapatan ASB 7.65 sen


AHMAD SARJI (kiri) dan Hamad Kama Piah menunjukkan replika pengagihan pendapatan ASB di Kuala Lumpur semalam.KUALA LUMPUR - Pemegang unit Amanah Saham Bumiputera (ASB) akan menerima pengagihan pendapatan sebanyak 7.65 sen seunit bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2011 berbanding 7.50 sen tahun lepas.
Sebanyak 7.3 juta pemegang saham, yang kini memegang lebih 95.9 bilion unit ASB akan juga menerima bonus sebanyak 1.15 sen.
Pengerusi Permodalan Nasional Bhd. (PNB), Tan Sri Ahmad Sarji Abdul Hamid berkata, pengagihan pendapatan ini melibatkan pembayaran sejumlah RM7.04 bilion dan bonus sebanyak RM628.29 juta.
Menurutnya, hingga Khamis lalu, skim itu mencatatkan pendapatan kasar sebanyak RM7.19 bilion.
"Pendapatan dividen daripada pelaburan dalam syarikat-syarikat menyumbang sebanyak RM4.09 bilion atau 56.9 peratus daripada pendapatan kasar manakala keuntungan daripada penjualan saham menyumbang RM2.25 bilion atau 31.3 peratus," katanya pada sidang akhbar di sini semalam.
Turut hadir ialah Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutifnya, Tan Sri Hamad Kama Piah Che Othman.
Ahmad Sarji menjelaskan, baki sebanyak 11.8 peratus atau RM0.85 bilion diraih daripada pelaburan dalam instrumen jangka pendek dan pelaburan-pelaburan lain.
SOURCE: KOSMO ONLINE 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Doa Solat Sunat Duha

"Ya Allah, sesungguhnya waktu duha itu waktu duhaMu, kecantikannya kecantikanMu, keindahannya keindahanMu, kekuatannya kekuatanMu, kekuasaannya kekuasaanMu, perlindungannya perlindunganMu.

Ya Allah. jika rezekiku masih di langit, turunkanlah; jika rezekiku di perut bumi, keluarkanlah, jika rezekiku haram, sucikanlah, jika rezekiku sukar, permudahkanlah, jika rezekiku jauh, dekatlah...

Limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh."
*Marilah kita sama-sama mengerjakan Solat Duha, sesungguhnya fadhilat solat ini ialah pintu rezeki kita akan terbuka luas, insyaAllah.
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CikguEmas.Com - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger